L'Assemblea de Docents anuncia una primavera de mobilitzacions i una resposta immediata a qualsevol expedient o agressió

Representants de 117 centres de Mallorca han iniciat el debat en nombrosos temes per preparar una primavera moguda i un final de curs calent. En quinze dies hi ha hagut més de 70 dimissions de caps de departament -54 anunciades avui- que se sumen al centenar llarg que ja hi ha hagut d'ençà de l'inici de curs. La Llei de Símbols serà combatuda des de la imaginació

L'Assemblea de Docents ha reunit avui dia 6 de febrer des de les 17:30 h. a l'IES Berenguer d'Inca, representants de 117 centres de Mallorca (43 IES, 77 CEIPS, i alguns CEPAS, CIPFS i diversos centres concertats) i l'assistència de més de 200 persones.

Ha estat bàsicament una assemblea de feina i debat, on s'han posat damunt la taula molts dels temes que preocupen al col·lectiu docent, per generar debat als centres i poder arribar a acords en posteriors assemblees. Un dels temes més importants són totes les iniciactives encaminades a reactivar diverses accions a la primavera, encaminades a reactivar la mobilitizació de cara a un final de curs calent en cas que la Conselleria segueixi en la seva actitud repressora i provocadora.

De fet, en aquests darreres quinze dies s'han presentat 70 dimissions de caps de departament, nombre que es preveu que segueixi creixent en els propers dies. Aquesta és una de les iniciatives que s'està duent a terme per manifestar el malestar creixent dels centres educatius i el rebuig a les coaccions, coercions i amenaces que s'estan vivint en els centres. En aquest sentit ha quedat ben clar que no hi haurà cap expedient sense resposta per part dels docents. A més a més, crida molt l'atenció que avui mateix, via BOIB s'hagi acceptat la dimissió del director de l'IES Berenguer d'Anoia, centre en el qual s'han celebrat gran nombre d'assemblees. I com a mostra de la violència psicològica que està exercint la conselleria de Joana Maria Camps, cal esmentar que avui dematí la cap d'estudis d'aquest centre, que també havia dimitit, ha estat nomenada directora a contracor seu. De fet, se n'ha hagut d'assebentar via BOIB i a hores d'ara es troba de baixa.

Entre les properes mobilitzacions hi haurà un la participació la Rua de Palma en una carrossa de l'embut -impulsada des de Crida i l'Assemblea-, i un correfoc a càrrec de Myotragus el proper 8 de març a Valldemossa. Serà un correfoc festiu, organitzat a partir de la solidaritat (s'apadrinen carretilles per sufragar les despeses) i que pretén ser un acte lúdic i reivindicatiu alhora.

Quant a la Llei de Símbols, s'han acordat accions que no poden trascendir, que aniran encaminades a mostrar l'absurditat de la llei, però que prometen ser divertides. S'ha de tenir present que amb la llei a la mà i seguint-la al peu de la lletra, no es podrien ni dur a terme les activitats lectives més habituals.

En un altre ordre de coses, la Plataforma d'interins IDEA ha aprofitat per informar i obrir el debat en el si de l'assemblea entorn a dos temes importants per a aquest col·lectiu: la poca transparència del procés d'adjudicació de places en el mes de setembre i la inutilitat de renovar el pacte d'interins, ja que no ha aconseguit crear l'estabilitat de plantilles que es pretenia (rotacions de més d'un 70% en els interins de pacte).

Una de les coses destacades a resaltar de l'assemblea és l'impuls de la comissió jurídica mitjançant més docents i advocats per tal de poder defensar els docents i atacar si és precís. De forma especial per poder assessorar els docents davant les possibles manipulacions de la Conselleria.

Finalment, s'ha obert un debat entorn a la problemàtica dels llibres de text, tant pel que fa a la Lomqe com al TIL. S'ha obert la possibilitat de fer una crida a no utilitzar llibres de text a partir del proper curs. Aquesta és una proposta que s'haurà de madurar, dur a debat als centres, i veure de quina manera és pot afavorir millor les famílies.comitè de vaga.
Més recent Anterior

Formulari de contacte