Decepció i preocupació davant la manca d'instruccions i les nul·les mesures anunciades per aturar la LOMCE als centres

Els partits que donen suport al govern havien anunciat mesures concretes pel primer Consell de Govern

Des de començaments del mes de juny, des del comitè de vaga de l'Assemblea de Docents ens hem adreçat als diferents partits que han estat implicats en el disseny programàtic del nou Govern per mostrar-los la nostra preocupació sobre l'arribada de la LOMCE als nostres instituts.

Ara fa un mes vàrem publicar un comunicat mostrant la nostra inquietud per la manca de respostes a les nostres preocupacions i, amb posterioritat, els partits varen publicar una declaració que compartíem pràcticament en la seva totalitat. En aquell moment es va manifestar que en el primer Consell de Govern s'adoptarien mesures legals o normatives «per iniciar de forma immediata la derogació que es consideri necessària de la normativa autonòmica de desplegament de la LOMCE».

Ahir va haver-hi un segon Consell de Govern i es va anunciar l'inici dels processos per revisar i eventualment derogar els currículums de la LOMCE. Per tant, no podem parlar d'adopció de cap mesura legal o normativa, cosa que ens intranquil·litza, doncs, tot i el llistat de maldats relacionades amb l'arribada de la LOMCE als centres publicat en el comunicat -llistat que oblida la pèrdua d'hores de les assignatures de música, plàstica, filosofia o tecnologia-, pareix que el Govern es resigna a aplicar el curs vinent la normativa LOMCE autonòmica que ha heretat de la Conselleria d'Educació de Núria Riera i de José Ramón Bauzá.

Així les coses, ens sorprèn que el comunicat del Govern acabi fent referència a la impossibilitat material de derogar la normativa autonòmica abans de l'inici del curs dins de la legalitat vigent. En diferents ocasions hem apuntat en públic sobre la necessitat de resoldre aquest assumpte per la via del decret llei. Aquest instrument legislatiu és, òbviament, legal i s'ajusta plenament a la declaració institucional de rebuig feta pública en el Consell de Govern d'ara fa una setmana, a la qual fa referència l'acord d'avui. "Aquesta declaració assumia el compromís d'adoptar TOTES LES MESURES INSTITUCIONALS, JURÍDIQUES I ADMINISTRATIVES AL SEU ABAST".

Avançant-nos a les crítiques que se'ns faran per fer aquestes afirmacions, nosaltres seríem els primers a censurar una manera de fer política basada en el decret llei, però aquest no és el cas. Ens trobem en una situació d'emergència per la millora de la qualitat del nostre sistema educatiu, una situació d'emergència que està afectant i afectarà l'educació dels nostres joves a partir del mes de setembre. És aquesta situació d'emergència la que dóna sentit a un decret llei.

Ahir nosaltres esperàvem l'anunci d'accions concretes amb els seus calendaris, de cara a minimitzar els efectes de la LOMCE pel curs 2015-2016. El que ens vàrem trobar és una declaració sense cap efecte pràctic que, fins i tot, no té res a veure amb el camí que, des dels partits del govern, se'ns havia anunciat que es prendria. Amb l'anunci fet ahir, els centres no tenen altra opció que organitzar el pròxim curs segons havia establert de manera nefasta la consellera Núria Riera.

La insatisfacció es va tornar encara major quan vam saber que a Aragó el seu Govern sí que ha vist clar fer canvis en la normativa autonòmica relativa a la LOMCE per generalitzar un començament de curs el més paregut al del curs anterior i ahir mateix va enviar instruccions precises als centres per reorganitzar l'inici del curs per setembre.

Des del comitè de vaga de l'Assemblea de Docents cridam al nou Govern a la reflexió sobre aquest assumpte i demanam una minimització de màxims per a la LOMCE a les nostres illes. Demanam que es compleixin les promeses electorals prenent mesures valentes que no estiguin hipotecades per un fals possibilisme que ens aboca a un curs 2015-16 que pot tornar a ser anormal i caòtic.
Més recent Anterior

Formulari de contacte