SETMANA INTENSA EN DEFENSA DEL MODEL EDUCATIU PROPI


 

A mesura que avança el calendari de la campanya d’escolarització per al curs 2024-2025, s’intensifiquen les accions de l’Assemblea de Docents en defensa del model educatiu propi basat en l’ensenyament en català, com a garantia dels principis d’inclusió, igualtat d’oportunitats i no-segregació.

La campanya d’enguany ha resultat especialment polèmica per les decisions de la Conselleria que han dinamitat el consens general entorn del model educatiu. Els plans de la Conselleria han alarmat la comunitat educativa per la intenció de segregar els alumnes en funció de l’elecció lingüística, tant en el primer ensenyament, com a través de la imposició unilateral del Pla Pilot per a Primària i Secundària.

Per això, l’Assemblea de Docents ha organitzat un acte per al proper dimarts, dia 30 d’abril que duu per títol “L’ensenyament, en català” i que recollirà també el testimoni de diferents membres de la comunitat educativa implicats en la defensa del model educatiu propi. L’acte preveu les intervencions de representants de l’OCB, FAPA, els directors de Primària, la Xarxa Educativa per la Llengua i el Col·legi de Docents.

L’acte, obert al públic en general i que tendrà lloc al Centre Flassaders de Palma a les 19h, s’inscriu dins la campanya de l’Assemblea de Docents “El català, un ventall d’oportunitats”, que ha generat tota una sèrie de materials per informar les famílies dels avantatges de l’escolarització en la llengua pròpia.

Una de les iniciatives més destacades de la campanya ha estat l’edició de diferents vídeos –subtitulats a 10 idiomes–, en què diferents personatges expliquen la seva experiència d’haver estat escolaritzats en català i els avantatges que els ha reportat el fet d’haver gaudit d’aquest model educatiu. Per això, l’acte també preveu la projecció d’una versió resumida dels vídeos i la participació de dos dels seus protagonistes.

L’Assemblea de Docents també fa una crida a tots els centres a sumar-se al manifest “Per la inclusió, la igualtat d’oportunitats i la no-segregació”, promogut per la Xarxa Educativa per la Llengua, i que serà llegit a escoles i instituts en horari lectiu entre el 30 d’abril i el 3 de maig.

Finalment, l’Assemblea de Docents s’adhereix als actes de la Diada per la Llengua, organitzada per l’OCB dia 5 de maig i que té precisament la defensa del model d’ensenyament en català com una de les seves principals reivindicacions.
Més recent Anterior

Formulari de contacte