LA CONSELLERIA ACTUALITZA LES DADES: UN 83% DE LES FAMÍLIES TRIEN EL CATALÀ AL PRIMER ENSENYAMENT

 

 

La nota de premsa d’inici del curs 2024-2025 de la Conselleria d’Educació i Universitats actualitza i modifica les dades respecte a l’elecció de llengua al primer ensenyament per part de les famílies de Balears: L’elecció del català a 4t d’Infantil (3 anys) finalment arriba fins al 83%.

Tot i el ball de xifres i la confusió –alimentada per la Conselleria– entre el Pla Pilot (Primària) i l’elecció de llengua al primer ensenyament (Infantil), es confirma una vegada més el suport de les famílies al model lingüístic propi basat en l’ensenyament en català.

Les dades provisionals fetes públiques el mes de juliol parlaven d’un percentatge menor (78’5%), a l’espera de tancar definitivament les dades de matriculació en aquesta etapa educativa (4t d’Educació Infantil, infants de 3 anys), que acull a Balears un total de 8.625 alumnes.

Es desconeix per ara la distribució dels 1.466 alumnes d’Infantil les famílies dels quals haurien optat per rebre el primer ensenyament en castellà (17% del total), a quins centres afecta i com organitzarà la Conselleria la concreció d’aquesta tria, ja que l’Ordre que la regula preveu de 6 a 16 hores setmanals d’atenció personalitzada i prohibeix expressament la segregació lingüística.

La normativa vigent també recorda que aquests alumnes han de ser objecte de tractament educatiu adient, perquè (...) no siguin perjudicats quant al desenvolupament social, ni quant a l’aprenentatge de les dues llengües oficials de la comunitat autònoma de les Illes Balears.


Nota de premsa Conselleria 09.09.2024
Nota de premsa Conselleria 21.07.2024
Ordre 13.09.2004

Més recent Anterior

Formulari de contacte