VALORACIÓ DEL PRIMER DIA DE VAGA I DADES PER CENTRES (de mig matí)


Èxit indiscutible de la primera jornada de vaga

Des del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents volem manifestar la nostra satisfacció pel seguiment de la vaga convocada per avui. Segons les nostres dades recollides a 244 centres públics, concertats i privats, el seguiment a les 4 Illes ha estat del 91%. Per illes ha estat: a Mallorca 91 %, Menorca 93 %, Eivissa 86 % i Formentera 95 %. Les dades de la Coordinadora de Professorat Preocupat d'Eivissa donen un seguiment del 90 % a la seva illa. Avui ha quedat ben palès que el suport dels docents a les nostres reivindicacions és massiu. A partir d'ara, una vegada hem deixat clar quin és el nostre suport, el nostre objectiu és mantenir paralitzats els centres educatius el temps que la inconsciència del govern ens hi obligui. Seva és la responsabilitat.
La jornada ha començat amb piquets informatius de docents a primera hora als centres. Llavors els piquets de Palma s'han anat trobant per barris i han anat confluint fins al Consolat de Mar. Allà mateix estava convocada la concentració unitària del primer dia de vaga. L'assistència ha estat massiva.
Allà, el nostre portaveu ha cridat a la unitat i la cohesió en aquesta vaga i a donar continuïtat de la presència dels vaguistes al carrer.
En aquest sentit, s'ha anunciat una nova concentració unitària per demà dimarts dia 17 davant el Parlament de les Illes Balears al carrer del Palau Reial. Aquesta concentració serà a les 11 del matí.
En quant a l'actitud del Govern i de la Conselleria, volem dir que les declaracions d'avui dematí del President del Govern en les quals ha manifestat la seva nul·la disposició a negociar resulten lamentables, doncs consideram que la única via per desenrocar aquest conflicte és la negociació sincera i el consens amb la comunitat educativa. Així mateix, considerar "antidemocràtic" el dret constitucional a vaga per part dels treballadors, col·loca al president Bauzà a l'altura de les més il·lustres figures de l'autoritarisme espanyol. El dret a la vaga està considerat com a dret fonamental.
A més, les baixes dades de participació difoses des de la Conselleria d'Educació són un símptoma que l'administració continua en la seva línia de mentir a la població per dur endavant els seus plans.
Diguin el que diguin, el suport i la difusió de la vaga indefinida és creixent. La informació ja circula als mitjans estatals i avui hi ha concentracions de suport almanco a Alacant, València, Castelló, Tarragona, Lleida, Barcelona i Girona.

Mallorca, 16 de setembre de 2013
Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents


dades de seguiment de la vaga aquí
Més recent Anterior

Formulari de contacte