Nota de premsa respecte a l'Assemblea de Docents d'avui a Mallorca.




Avui a les 10:30 del matí ha tengut lloc una Assemblea de Docents simultània a les quatre illes. Si ha estat així era perquè entre els punts a tractar hi havia el debat i la posterior presa d'acords respecte al retorn a la vaga, debat que ja es va iniciar en assemblees passades i que s'ha completat amb un enquesta telemàtica per conèixer prèviament a l'assemblea l'opinió dels centres. A partir d'aquí, ara mateix s'ha decidit a les quatre illes dur endavant jornades de vaga en dies assenyalats, sense descartar qualsevol altra possibilitat en el futur.
Pel que respecta a l'Assemblea de Docents de Mallorca, que ha tengut lloc al teatre de Petra, com una primera proposta i a l'espera d'altres propostes que es puguin consensuar amb les altres illes, s'ha suggerit el dia 8 de novembre, data en què es reuneix l'assemblea de batles de l'illa per tractar entre d'altres el tema del TIL. També s'ha acordat treballar per fer extensius aquests dies de vaga puntual a la resta de l'Estat quan tenguin a veure amb el procés d'aprovació de la LOMQE. A tal efecte, es transmetrà el nostre missatge als i les docents de la resta de l'Estat per a què s'activin en la mateixa línia.
A la reunió d'avui també s'han destacat els primers resultats de la campanya de no aprovació de les Programacion Generals Anuals (PGA), document de referència per als funcionament dels centres, per part dels claustres i els consells escolars. A Mallorca, aquesta campanya, que estem duent endavant juntament amb la resta d'actors de la comunitat educativa (FAPA, plataforma Crida, sindicats...) es troba en el seu principi i ja tenim constància d'una trentena de centres on no s'han aprovat les PGA per mor de que aquestes inclouen els projectes TIL. Degut a la vaga, els processos d'elaboració de les PGA a molts de centres s'han endarrerit i s'espera que aviat hi hagi més centres que qüestionin aquests documents, qüestionament que s'ha d'entendre com un rebuig a la imposició del TIL i un toc d'atenció a les polítiques educatives de la Conselleria d'Educació.
Un altre punt important de la reunió d'avui ha estat la concreció de l'inici d'una campanya de desobediència al TIL. S'ha recordat que el nostre objectiu és la derogació del mateix perquè representa un atac a la qualitat de l'ensenyament i a la llengua i que per això mateix s'ha de resistir a qualsevol exigència en la seva aplicació. Aquesta campanya que mirarà d'implicar al professorat a títol individual, partirà d'un manifest basat en el nostre dret a ensenyar en català. El manifest es publicarà durant els propers dies.
Per acabar, volem recordar-vos que demà a les 19 hores tindrà lloc el concert de músics de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears en suport a la nostra caixa de resistència. Cal dir que respecte a aquest concert estan circulant molts de rumors falsos sobre la disponibilitats d'entrades. Les entrades de cap manera estan esgotades i en tot cas això es farà saber pels canals oficials de l'Assemblea de Docents.

Mallorca, 26 d'octubre de 2013
Comitè de Vaga
Més recent Anterior

Formulari de contacte