Es presenta l'espectacle #MyotragusTorna

El correfoc en suport a les reivindicacions de la comunitat educativa tindrà lloc a Valldemossa el dissabte 8 de març

Avui al matí s'ha presentat aquest espectacle amb la presència de Sebastià Serrano, de la junta dels Dimonis de la Cova des Fossar (Sineu), de Toni Colom, regidor d'educació i serveis socials de l'ajuntament de Valldemossa i d'Iñaki Aicart, portaveu de l'Assemblea de Docents. A l'acte, que ha tengut lloc a les 10:30 hores a Can Alcover també han volgut estar presents alguns dimonis dels que participaran en aquest esdeveniment.

Iñaki Aicart ha començat la seva intervenció recordant que l'espectacle tindrà lloc el dissabte 8 de març a les 21 hores i ha remarcat que des de l'Assemblea de Docents es té present que aquest és el dia de la dona treballadora una diada que  l'assemblea també reivindicarà. Els horaris dels diferents actes d'aquell dia fan que es pugui participar a tots ells.
A continuació ha explicat que aquest correfoc parteix de la iniciativa dels Dimonis de la Cova des Fossar i de dimonis de Myotragus com a col·laboració i suport a la comunitat educativa en la seva lluita contra les catastròfiques polítiques educatives del Govern Bauzá.
Aicart ha recordat que des de l'inici de la mobilització de la vaga indefinida, el món de l'Art i la Cultura s'ha posicionat molt clarament del costat dels docents i ha destacat el suport donat pels músics de l'Orquestra Simfònica, dels artistes que donaren obres d'art per donar suport a la caixa de resistència, glossadors... Així mateix, dissabte 8 de març la col·laboració la faran els dimonis.
El portaveu de l'Assemblea ha recordat que una vegada aturada la vaga indefinida es va optar per un canvi d'estratègia que possibilités mantenir la lluita dels docents durant el temps que fes falta, doncs es preveia que seria llarga. Les paraules del president Bauzà de dilluns passat desqualificant als docents han tornat a ratificar la poca voluntat del Govern per resoldre aquest conflicte i la necessitat de continuar amb una mobilització sostinguda en el temps. És per això que es pot considerar aquest correfoc com l'inici d'un calendari de mobilitzacions que s'anunciaran gota a gota i que creixeran amb l'arribada de la primavera.
Per acabar, el representant dels docents ha agraït la col·laboració dels organitzadors, dels dimonis que participaran, de l'Ajuntament de Valldemossa i de totes les persones que estan contribuint a finançar l'espectacle.
Cal destacar que aquest es sufragarà sense cap tipus de subvenció a través d'una campanya de micromecenatge. S'han posat a la venda 4.000 punts de llibre que són bons per apadrinar carretilles, els coets que es fan servir en els correfocs. Aquests fa un parell de setmanes que s'han distribuït entre els docents per a la venda en mà, i s'han posat punts de venda fixes a Can Alcover (Palma), s'Altra Senalla (Inca), Can Lliro (Manacor) i al restaurant Plaça 8 (sa Pobla).
A continuació ha intervingut el regidor Toni Colom que ha recordat les troballes arqueològiques de la petjada del myotragus al seu municipi i que també ha aprofitat per valorar les polítiques educatives del Govern com a errònies. De la mateixa manera ha fet notar el compromís del seu equip amb la lluita per un ensenyament públic de qualitat i en català.
El regidor també ha destacat el seu interès per la celebració d'un esdeveniment cultural participatiu com és un correfoc i ha recordat que cal respectar les mesures de seguretat. Un altre aspecte que ha apuntat és el de l'aforament, ja que per les característiques del poble de Valldemossa, si l'assistència a l'espectacle és molt massiva, cap la possibilitat de què es tanques l'accés al poble.
En tercer lloc ha intervingut en Sebastià Serrano en representació dels dimonis, qui ha destacat la qualitat d'aquest espectacle que ha qualificat d'irreverent, groller i brutal.
Serrano ha confirmat que s'espera una participació en el correfoc d'almanco unes 2.000 persones.
Més recent Anterior

Formulari de contacte