Cent mil i un

Vos convidam a la presentació del llibre "Cent mil i un" de l'artista Pedro Oliver i Biel Mesquida. L'acte tendrà lloc el dimarts 31 de març a la llibreria Quars (Carrer Parellades, Palma) a les 19 h.


Recordau la gran manifestació de dia 29 de setembre de 2013? Recordau la subhasta de dia 30 d'octubre del mateix any?

Dues fites històriques, dos moments on la societat en general i els artistes en particular, varen respondre, clar i llampant, a la crida dels docents.


L'artista Pedro Oliver, era un entre els cent mil aquell dia. Era un entre els centenars d'artistes que donaren obra per a la subhasta i, a la vegada, va ser una peça clau en l'organització i el muntatge de la subhasta i l'exposició prèvia. Ell és l'autor d'aquelles targes que podíem agafar en visitar l'exposició, a canvi d'un donatiu, o que ens donaven en pagar l'entrada de la subhasta. Aquelles targes, varen continuar vives i varen evolucionar de la mà del seu autor que va afegir, a l'embut emblemàtic de la lluita per l'educació, altres elements igualment inequívocs del seu compromís amb la lluita dels docents.

En Biel Mesquida, una alta peça clau de l'èxit de la subhasta per haver fet de pont entre l'AD i molts dels artistes de més renom que hi varen participar, va integrar la veu, la paraula, a aquelles imatges tendres i combatents que conformaren una bellíssima i massa breu exposició.

Ara, editada una selecció d'aquestes làmines i confegides en forma de llibre, Oliver i Mesquida ens l'ofereixen com a penyora. No podem deixar de fer-los costat a la presentació de dimarts, i molt manco en un moment com l'actual on la llei Wert vessa tota la seva agressivitat contra les arts en el currículum.

Més recent Anterior

Formulari de contacte