Comunicat de l'Assemblea de Docents del CEPA Son Canals Contra la violència, sí a la democràcia

L'Assemblea de Docents del CEPA Son Canals,

Denunciam el fets ocorreguts al Principat de Catalunya arran de la convocatòria del referèndum d'autodeterminació, celebrat el proppassat 1 d'octubre, en els qual s'ha produït la conculcació dels drets recollits a la Declaració Universal de Drets Humans:

  • dret a la llibertat i a la seguretat de les persones (art. 3): Atacs molt violents de la policia contra la ciutadania pacífica.
  • dret a no patir tortures ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants (art. 5): Atacs molt violents de la policia contra la ciutadania pacífica. 
  • dret a no ser detingut o pres arbitràriament (art. 9): Detencions del 20 de setembre i empresonament posterior de Jordi Sànchez (president de l'ANC) i de Jordi Cuixart (president d'Òmnium cultural)
  • dret a no ser objecte d'intromissions arbitràries en la seva vida privada, (...) o la seva correspondència, ni d'atacs al seu honor i reputació (art. 12): Escorcolls a impremtes per part de la policia estatal cercant paperetes, escorcolls a empreses de distribució de correspondència requisant cartes privades
  • dret a circular lliurement (art. 13): Atacs molt violents de la policia contra la ciutadania pacífica.
  • dret a la llibertat de pensament i de consciència (art. 18): Empresonament de Jordi Sànchez (president de l'ANC) i de Jordi Cuixart (president d'Òmnium cultural)
  • dret a la llibertat d'opinió i d'expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les pròpies opinions (art. 19): empresonament de Jordi Sànchez (president de l'ANC) i de Jordi Cuixart (president d'Òmnium cultural)
  • dret a la llibertat de reunió i d'associació pacífiques (art. 20): empresonament de Jordi Sànchez (president de l'ANC) i de Jordi Cuixart (president d'Òmnium cultural)

Volem que la democràcia real avanci i que es dugui a terme allò que la voluntat popular va expressar a les eleccions (27-9-2015) i al referèndum, realitzat a contracorrent d'una manera heroica dia 1-10-2017.

A la ciutat de Mallorca, 25 d'octubre de 2017
Més recent Anterior

Formulari de contacte