L'Assemblea de Docents, guardonada als premis 31-D

L'Assemblea de Docents de les Illes Balears ha rebut un nou reconeixement per la seva tasca. Aquesta vegada ha estat el Premi Gabriel Alomar, que atorga l'OCB en el marc dels premis 31 de desembre. El premi en concret, va destinat a reconèixer i promoure els estudis, les actuacions i les aportacions en qualsevol àmbit que, atenent el conjunt dels Països Catalans, hagi permès expressar amb tota normalitat la catalanitat de les Illes Balears, i hagi contribuït a conèixer, difondre i respectar aquesta realitat a l'Assemblea de Docents de les Illes Balears.
A parer de l'OCB, “l'Assemblea de Docents de les Illes Balears, democràticament, responsable i pacífica, ha plantat cara a l'abús de poder d'un govern que menysprea l'escola pública i la llengua catalana, la nostra. A més, ha sabut transmetre als pares i mares dels alumnes i a tota la societat illenca els motius del seu clam de manera transparent. Aquesta netedat expositiva ha propiciat l'adhesió majoritària a la seva lluita no només de la ciutadania de l'arxipèlag sinó també de la resta dels Països Catalans. L'exemple i les accions dels nostres docents en assemblea han revifat l'orgull de poble que el passat 29 de setembre demostrà de forma aclaparadora que d'aquesta causa per una escola pública de qualitat i en català no ens descavalcarà res ni ningú.”

El Premis 2013 s'entregaran en el marc de la Nit de la Cultura, que es durà a terme el diumenge 29 de desembre, a partir de les 20.45, al Teatre Principal de Palma

Els Premis 31 de Desembre reconeixen cada any aquelles persones i entitats que han fet una tasca important a favor de la llengua, la cultura i les senyes d'identitat pròpies. La seva finalitat és reconèixer, estimular i fer sorgir tot tipus d'actuacions, de comportaments i d'activitats encaminats a afavorir l'ús normal de la llengua catalana en tots els àmbits de la vida social i pública, a promoure la cultura i a desvetllar i estendre la consciència nacional pròpia de les Illes Balears.
Més recent Anterior

Formulari de contacte