Les famílies de Bunyola en defensa dels seus mestres

El poble de Bunyola crea a la seva escola l'arbre de la Dignitat

Les famílies en un acte multitudinari i carregat de sentiments compartits donen el seu absolut suport als mestres de Bunyola amb qui confien plenament.

Després d’una assemblea de l'APIMA de l'escola Mestre Colom per parlar sobre la dimissió de l'equip directiu, es va decidir fer una acció per demostrar l’agraïment a la seva feina i dedicació durant tots aquests anys i per donar suport a l'escola en aquests temps tan difícils: la iniciativa és fer EL DIA DE LA DIGNITAT.

Una columna de veïns de Bunyola caminava cap a un arbre assenyalat en un dels jardins de l'escola Mestre Colom; nins, adults, padrins, tots ells amb una pedra a les mans en la qual havien escrit el seu nom en lletres verdes. Allà, han anat dipositant la pedra en una immensa espiral fins a “construir” un petit monument a la dignitat.

Aquest era l'objectiu de la iniciativa: deixar un espai de futur que sigui un recordatori de la lluita per la llibertat, el diàleg i la coherència i en defensa de l’educació. Un petit i simbòlic espai que recordi per sempre aquesta època tan negra. Aquest espai ha quedat batiat com l’ARBRE DE LA DIGNITAT.
 

El matí ha continuat amb un acte simbòlic, destapar una pedra amb la paraula DIGNITAT en un lloc emblemàtic i històric de l'escola. Un racó carregat de records i sentiments (on s'alçaven enormes pins el que donava a l'escola de Bunyola el nom de “L’escola dels pins”, un lloc on els mestres porten anys sembrant plantes aromàtiques després que els pins desapareguessin per una tempesta de forts vents.

Els encarregats de destapar la pedra han estat Nicolau Colom i una de les alumnes més jove d’entre els assistents. Nicolau va ser alumne de l'escola i actualment és un padrí d'alumnes i un referent de la cultura i la història del poble)

Les famílies han volgut fer sentir la seva veu, una veu que demana que se respecti el Projecte Educatiu del Centre aprovat al Consell Escolar a principi d’aquest curs acadèmic. No vol que la Conselleria distorsioni els seus projectes amb interessos partidistes imposant la seva ideologia. Han rebut el suport de FAPA Mallorca i de la presència del seu president, Vicente Rodrigo i de molts de membres de la seva directiva.

Per finalitzar l’acte, una representant dels pares i mares, en un parlament emotiu ha expressat el seu suport als seus mestres “Mestres, vos volem dir que confiam amb vosaltres, que estam molt contents de la vostra feina, que deixam els nins a les vostres mans amb tota confiança. Entenem la vostra dimissió com un gest de dignitat en majúscules. Un gest, que una vegada més, ensenya els vostres valors als nins. Ensenya que les persones han de lluitar pel que creuen, dins un sistema democràtic, i per tant pacífic”.

Francina Jaume, la directora del CEIP Mestre Colom, ha contestat declarant “Aquesta paraula “dignitat”, per la qual avui som aquí, és la que fa molt de temps que ens feia bullir el cap. Si no haguéssim dimitit estàvem a punt de perdre-la, i se'ns hauria fet molt difícil poder-vos mirar a la cara, sobretot als nostres companys d'escola”.

El matí s’ha tancat amb la interpretació del “Cant dels Ocells”.
Més recent Anterior

Formulari de contacte