No hi ha condicions per negociar amb Conselleria

La mesa sectorial d'educació es preveu un altre fracàs


El context que envolta la convocatòria de mesa sectorial de demà no és un altre que el de l'augment de la crispació que ens acompanya des de fa mesos. Des de finals de gener, l'ambient als centres docents ha empitjorat pel fet que mentre no s'atenen les nostres demandes més bàsiques (substitucions, baixes...) la Conselleria ha decidit pegar fort a cop d'expedient, sembrant la por amb l'actuació de determinats inspectors i maltractant docents -com és el cas de l'equip directiu de l'IES Berenguer d'Anoia- que mostren com la pressió i la violència psicològica s'estan convertint en una constant.
Aquestes fets fan gairebé impossible qualsevol probabilitat real de negociació que no vagi precedida d'un canvi d'actitud per part de la Conselleria. Ningú que vulgui negociar amb una altra part la castiga d'aquesta manera. És per això que, tot i les possibilitats reals d'acudir a la mesa sectorial dins les delegacions sindicals, no acceptam aquesta invitació perquè no veiem que aquest sigui el marc en el qual es pugui solucionar el conflicte ni a partir del qual es pugui generar el consens que el nostre sistema educatiu necessita. La Consellera, amb aquesta mesa sectorial, pretén legitimar-se davant l'opinió pública, i després d'haver imposat un projecte, ara intenta consensuar la salsa amb la qual ens l'haurem d'empassar.

Així les coses, el primer punt de l'ordre del dia de la reunió de demà és sobre la negociació de la imposició del TIL en el curs 2014-2015. Som al mes de febrer i encara ningú de la Conselleria ha sabut justificar pedagògicament el TIL ni s'han mostrat per enlloc els estudis sobre els què es basa aquest. Ben al contrari, cada estudi, anàlisi o treball que surt publicat sobre el TIL és una crítica contundent contra aquest i contra el seu procés d'imposició. Essent així, des del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents no podem més que recordar que ens trobam en un conflicte obert amb una vaga convocada de manera indefinida (també per l'Assemblea de Docents, tot i les informacions contradictòries aparegudes darrerament) en el qual la Conselleria va dinamitar les negociacions que s'obriren. És per això que recordam que la demanda de la nostra assemblea va ser i continua essent la derogació del TIL.
Quant al segon punt de l'ordre del dia, la pròrroga del Pacte d'Estabilitat d'interins, dijous passat va ser un dels punts que es va presentar a l'assemblea de docents general de Mallorca. Aquest és un tema sobre el qual no hem consensuat una opinió encara, però que s'ha dut a discussió a les assemblees de centre d'aquesta illa i que caldrà es debati a la resta d'illes. Serà després d'aquest debat que ens pronunciarem públicament sobre aquest punt que afecta a la part del col·lectiu de docents que té unes condicions laborals més precàries.
Per acabar, volem advertir a la Conselleria d'Educació que no entrarem al joc de l'estratègia de divisió entre Sindicats i Assemblea que ha començat a utilitzar amb les desmereixedores paraules de la Consellera Camps o amb el fet de no enviar-nos les actes de la mesa de negociació de la vaga de finals de setembre i principis d'octubre.
Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents
Més recent Anterior

Formulari de contacte