CLASSES DE REPÀS (hemeroteca 15-21 de juny)

Suposam que no és casual que el mateix dia que Jaume Sastre hagué d’abandonar la vaga de fam per prescripció mèdica, na Juana Mari Camps convocàs la Mesa Sectorial d’Educació sense convidar-hi l’Assemblea de Docents, interlocutor –segons el Govern- no vàlid, frase que ha repetit per activa i per passiva a l’objecte de dividir-nos i enfrontar-nos amb els sindicats.

Idò no, no li hem donat el gust L'Assemblea de Docents ha contestat amb un si "teniu voluntat negociadora, convocau els comitès de vaga" òrgan encarregat de la negociació de les qüestions relatives al conflicte laboral obert. Però, com cada setmana: no hi pitjor sord que qui no vol escoltar!! D’això n’estan ben convençuts els directors, que ja han manifestat que no creuen en aquesta “voluntat negociadora de na Camps”, vaja que és pura rentada de cara!! Comèdia, d’això en deim comèdia!!

Mentrestant la societat continua contradient la ferma voluntat d’aquest Govern d’aconseguir minvar l’ús de la llengua catalana i s’ha trobat que “el català com a primera llengua a les aules tan sols cau tres punts!!! I mira que n’han feta de propaganda negativa. Si fins i tot li donen bolleta a Cír-culo i als de Jaume III per mirar d’acabar amb el nostre patrimoni lingüístic... Molt bé per les Illes i per tots els joves que han respost els exàmens de selectivitat en català. De fet un 82’6%, i si tenen picor, que gratin. Auuu, si la ràbia fos tinya, els Cír-culo i els Jaume III no s’aturarien de gratar.

La realitat però continua superant la ficció perquè, atents, “un projecte d'aprenentatge cooperatiu del CEIP Son Ferrer, de Calvià, va ser seleccionat com a representant autonòmic per a una trobada d'escoles d'èxit a escala estatal. L'escola, segons informen fonts de la comunitat educativa, havia estat convidada a participar en el procés de selecció per la Conselleria d'Educació. No obstant això, un cop seleccionada, no pogué assistir a la trobada, que tingué lloc a Oviedo el mes de maig, perquè, des del Consell Escolar de les Illes Balears, se'ls comunicà que no hi havia pressupost per pagar les despeses de desplaçament de l'equip redactor”.

Ohhh, no hi ha doblers per a anar a Oviedo. Però, i per anar a Menorca ?? I per anar a veure en Nadal a França?? Són visites institucionals, no??

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) considera que el decret del Govern de José Ramón Bauzá que imposà retallades en el sector públic (el Decret llei 5/2012) emparant-se en la situació econòmica pot ser inconstitucional i, per això, ha elevat una qüestió d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional. Com que tot ho fan amb pressa perquè tenen por de l’organització dels altres...Meam com se resol. Segons en Wert, la societat exagera en això de considerar que a Espanya hi ha molta corrupció i connivència!! Per això també troba que els docents exageram!! Esperau la LOMQE...

Ohh, ja ho sabem que l’educació vos fa nosa, la pública, la que és de tots, la que permet que els humils superin en nota a les millors escoles privades de les Illes. Sí, sí,sí. Els aprovats de selectivitat de l’IES Marratxí superen en 5 punts la mitjana. A més, el diferencial del centre i de les qualificacions de selectivitat no arriba a tres dècimes (la mitjana dels centres sol estar entre 1 i 1’5 punts). La qualitat molestaaaaa i en català més, molt més!!

Que facem història també molesta i com que no volem acomiadar la setmana sense una bona repassada d’aquest moviment verd, ple d’esperança, que ha unit els docents de les Illes -i de més enllà del nostre territori- us convidam a entrar en aquest darrer enllaç, on podreu llegir un article que replega la nostra feinada i el nostre esperit.

Ara per ara, pesi a qui li pesi, amb decisions encertades o equivocades, amb decisions unipersonals o col·lectives, tenim una caixa de resistència que no solament conté doblers sinó que conté l’esperit i l’esperança de tots els qui defensam una escola pública de qualitat i en català i això ni se negocia ni se derrota. Ens queda calaix per enfrontar-nos al que calgui.

I sempre podem riure amb frases lapidàries de les vostres com la del PP a Cristòfol Soler: “que se’n vagi a Podemos si està tan indignat”, ha,ha,ha,ha. Que ho són de ridículs i d’ignorants. No sabem a qui intenten desprestigiar però obren la boca i...buines per tot. Ara som uns radicals, tothom és radical, les 100.000 persones que se manifestaren contra el TIL són radicals, d’extrema esquerra antisistema!! Au, a pasturar!!

Companys i companyes de l’ensenyament de les Illes no defalliu. Hem tornat a dir no al TIL a la majoria de centres sense por de represàlies. Tenim assessoria jurídica i tots els arguments per demostrar que el TIL no funciona, ni és vàlid perquè ni hi ha material, ni professorat qualificat, i perquè no atén les necessitats educatives especials. ENS VEUREM A SANTA MARIA!!!

Més recent Anterior

Formulari de contacte