TENIU VOLUNTAT NEGOCIADORA? CONVOCAU ELS COMITÈS DE VAGA


Durant les darreres setmanes, els màxims representants del Govern i de la Conselleria d'Educació han fet fortes declaracions tractant de crear friccions entre els sindicats i l'Assemblea de Docents. Volem advertir des del principi que no entrarem en aquest joc.
Per avui al matí, han convocat una nova mesa sectorial per tractar diferents temes. Entre ells hi havia el debat d'un “ calendari de negociacions per a la millora de les condicions sociolaborals”. Veient que aquest punt està molt vinculat a les reivindicacions de la vaga indefinida que continua convocada, tal com han fet avui al matí els sindicats a la mesa, volem recordar que les qüestions relatives al conflicte laboral obert s'han de negociar amb els comitès de vaga.


L'aparició d'aquest punt a l'ordre del dia ara a final de curs pot estar ben relacionada amb la necessitat de la Conselleria de donar la imatge de part amb bona voluntat i amb desig de tancar el conflicte amb la comunitat educativa. Darrerament el Govern ha rebut moltes crítiques per la seva postura immobilista, remarcada per la vaga de fam per l'educació. Però l'actitud que manté la Conselleria en diferents assumptes no ens facilita veure una altra intenció per part seva que despistar i fer-se una foto. No es pot parlar de bona voluntat en un moment en què comissaris polítics de la Conselleria estan pressionant equips directius, arribant al maltractament psicològic, per a què facin tot el possible per l'aprovació dels PTIL als seus centres. La cosa ha arribat a l'extrem que hi ha qui ha rebut telefonades fins i tot d'horabaixa al seu telèfon particular -Ara ens tocarà recomanar gravar les cridades entrants-. Tampoc demostren voluntat de resolució del conflicte les esmentades paraules de Bauzà i Camps que expliciten que amb l'Assemblea de Docents no es pot negociar i el mateix fet de no convocar els comitès de vaga. A hores d'ara, ningú dubta que la nostra assemblea és un dels actors principals en aquest conflicte i per tant la convocatòria honesta d'ambdós comitès de vaga és quelcom imprescindible per cercar una sortida dialogada.
La darrera mostra de què el conflicte es troba ben obert és la quantitat de centres que han votat als seus claustres en contra dels PTIL. Ara mateix, des de l'Assemblea de Docents tenim comptabilitzats 48 IES i 81 CEIP que han dit no al TIL en la primera votació.
Més recent Anterior

Formulari de contacte