CLASSES DE REPÀS (hemeroteca 6 de juliol-12 de juliol)

Ja ho podíem suposar: si el curs NO ÉS NORMAL, les vacances tampoc ho són. O com a mínim no hi comencen.

Aquesta podria ser la primera conclusió d’aquesta segona setmana de juliol que deixam enrere i que ens ha duit algunes sorpreses més o menys esperades i altres notícies que –de tan repetides- ja són una mica tiroses.


NO SÓN VACANCES NORMALS, perquè els claustres d’alguns centres són covocats a votar una vegada més el projecte TIL, encara que ja l’hagin rebutjat dues o tres vegades. Així i tot, sembla que els claustres continuen trobant molt d’emperons pedagògics als projectes TIL com, per exemple el fet de no haver-se fet una avaluació rigorosa del primer curs d’implementació. Deu ser davant aquesta “contingència“ que a Eivissa ja convoquen directament a “VOTAR SÍ“. Davant tota aquesta excepcionalitat i irregularitat manifesta, convé tenir presents les recomanacions al respecte de l’Assemblea de Docents i la possibilitat d‘impuganció dels claustres mal convocats.

Tampoc semblen vacances normals per la pluja de recursos contra l’ordre d’Aplicació del TIL, encara que ja se sap que s’ha de dedicar una part de les vacances a preparar el curs següent... Davant el rebuig frontal de la comunitat educativa a les polítiques (poc) educatives de la Conselleria, surt na Núria Riera (la portaveu dels despropòsits del Govern) i demana que “no es judicialitzi la política“... i ja és mala sort: ho fa el mateix dia que se li denega l’indult a l’expresident Jaume Matas i en què tornen a relluir les desenes d’imputats que han desfilat per les conselleries del Partit Popular...

I, a pesar que “la monja encara no l’hagi encès“, l’estiu ja va ben calentet. Sobretot als claustres que han rebut directors anomenats a dit i sense complir els requisits legals que s’exigeixen als altres. El Borja Moll de Palma, per exemple, no ha dubtat a denunciar els fets. I ho ha fet a casa, però també davant la Conselleria.

Deuen estar ben entretinguts al carrer d’Alfons el Magnànim, perquè també s’hi han hagut de manifetsar els representants dels treballadors de les escoles concertades, a qui l’administració deu 14 milions d’euros! La consellera, però, no els ha pogut rebre, ni uns ni altres. Normal, està ocupada amb les seves prioritats...

I es confirma definitivament que aquest és el Govern d’UN PROBLEMA PER A CADA SOLUCIÓ. Com si no s’entendria que el ministre Wert hagi atacat frontalment dues experiències educatives exemplars: el Programa ERASMUS i el Sistema d’IMMERSIÓ.

Coherentment, també és el Govern CAP SOLUCIÓ PER ALS PROBLEMES REALS, com demostra la seva ineficàcia en temes com els de l’amiant, els resultats PISA, o les estadístiques Ni-Ni.

I, ítem mas, especialistes a SOLUCIONAR PROBLEMES INVENTATS: com el dels nins que no poden estudiar en castellà a Campos, o l’horari de Religió a les escoles.

En fi, que millor passar a les notícies més refrescants, com recordar-vos que podeu baixar l'aplicació appsemblea al vostre mòbil per poder tenir actualitzada i a mà tota la informació del blog de l’Assemblea, així com totes les notícies de premsa sobre educació que es publiquen diàriament. Des del sofà o l’hamaca, tot a mà!

Last but not least, no deixeu de recordar els millors moments del curs que visquérem perillosament... que vagi de gust!
Més recent Anterior

Formulari de contacte