UNA CONSELLERA CAPGIRADA EN UN MÓN CAPGIRAT

Iñaki Aicart i Guillem Barceló, portaveus de l’Assemblea de Docents, han presentat avui capvespre a la Real una de les accions de principi de curs programades per l’Assemblea dins el calendari de les seves mobilitzacions en defensa de l’ensenyament.

Es tracta d’una crida a les assemblees dels centres educatius de Balears perquè pengin el retrat de la consellera Camps cap per avall i en lloc visible, per denunciar el caos que viu l’Educació a causa de les polítiques educatives erràtiques i arbitràries del govern Bauzá, que ella representa.

L'acció de col·locar cap per avall el retrat d’un personatge públic en senyal de reprovació, té un il·lustre antecedent històric: l'any 1707, Felip V va fer incendiar la ciutat de Xàtiva i n’expulsà els seus habitants, en represàlia per la coratjosa resistència amb què s’hi oposaren.
AQUÍ PODEU DESCARREGAR LA IMATGE PER A IMPRIMIR-LA

Actualitzant el sentit d’aquesta acció simbòlica, l’Assemblea de Docents vol manifestar així el seu rebuig a la incendiària gestió educativa dels tres darrers anys, duita a terme pel govern Bauzá, i que ha dibuixat el patètic escenari d’un món capgirat:

Els directors que compleixen la legalitat són expedientats i castigats, mentre els imputats en processos judicials són emparats i premiats.

Fets: Als directors dels instituts de Maó i al de Marratxí, sense fonament, se'ls imposen les més severes mesures disciplinàries. En canvi, al director del col·legi de la Colònia de Sant Jordi –persona de confiança del Govern, que el nomenà vicepresident del Consell Escolar de les Illes Balears– , a pesar les nombroses queixes en contra seva que s'acumulen des de l'estiu del 2013, només se li ha obert un expedient informatiu després de ser detingut per la Guàrdia Civil pels presumptes delictes de falsificació, coaccions y amenaces.

Els inspectors que es resisteixen a seguir consignes polítiques són depurats, i els comissaris polítics que volen fer inspecció educativa, promocionats.

Fets: El juny de 2012 són cessats 17 inspectors per negar-se a obeir les instruccions il·legals del Govern respecte dels llaços penjats a les escoles. El juliol del 2013, una Ordre signada per Guillem Estarellas li permet triar a dit els membres de la Comissió encarregada de valorar els mèrits dels aspirants al càrrec d'inspector. Impugnada aquesta norma, finalment el passat juliol el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears la declara il·legal.

Els especialistes, els representants dels professors i dels pares dels alumnes no són escoltats, però certs grupuscles de pressió poc representatius són obeïts amb la major celeritat.

Fets: Els més antics, documentats en Els tentacles de les tenebres. El més recent s'ha produït aquest juliol. Dia 8, dos articles del diari El Mundo publiciten la denúncia d'uns pares d'alumnes al CEIP Joan Veny i a l'IES Damià Huguet de Campos per suposades discriminació lingüística i adoctrinament. El mateix dia, un comunicat de la Conselleria fa saber que, segons el Departament d'Inspecció Educativa (DIE), els dos centres havien actuat «d'acord amb la normativa vigent». Després d'una duríssima nota de censura per part del Círculo Balear, dia 11 la consellera rep el president d'aquesta entitat acompanyat dels denunciants, desautoritza el DIE, retira el seu propi comunicat de premsa, i promet reobrir el cas.

Per dur a terme aquesta acció, l’Assemblea de Docents ja ha repartit més de 300 cartells entre els representants dels diferents centres educatius perquè, dilluns i dimarts de la setmana vinent, s’hi pugui penjar cap per avall la imatge de la consellera.

Més recent Anterior

Formulari de contacte