CLASSES DE REPÀS (hemeroteca 12-19 d'octubre)

Som a mitjans d’octubre i ni rastre de la frescor, ni tan sols de vespre, gairebé, ni de matinada. Ara bé, no hem d’oblidar els moments espectaculars, refrescants i hilarants protagonitzats pels pro TIL de diumenge dia 12 d’octubre: “Els pro TIL arrepleguen menys gent que Excalibur (...) admeten al Facebook de No vaig de vaga que la convocatòria fou un fracàs”... Caaaaa, ras i curt 150 persones i, enmig del patíbul –perdó de l’escenari- unes nines sense adoctrinar que duien camisetes amb simbologia d’extrema dreta, d’aquesta que propugna neteja ètnica i senyeres preconstitucionals... ooooohhhhhh. I ells, quina culpa en tenen? Què saben ells de la genteta que, en nom seu, llegeix comunicats i surt a la premsa fotografiada com si es tractàs d’una star de NVDV o de PLIS, educación, o d’Així no... ai perdó, que com que són tants a la manifa, que no ho poden controlar...uroooooooo.

“Per l’octubre cauen cabells i castanyes i creixen banyes “... les que li piquen a n’Ana Aguiló d’ençà que només varen ser 150 i, per això, intenta incendiar les xarxes amb comentaris de “així com ensenyen aquí, aviat els nins no sabran xerrar com nosaltres sinó com els de Catalunya”. Piròmana, que ets una piròmana “de pacotilla”, que sempre acabes igual de fotuda que les teves intervencions,!!  que no veus que els d’aquí feim les classes amb la nostra fonètica i el nostre lèxic??? I, de castanyes, que no trobes que ja te n’has pegades prou? Però si els que feis sortir als discursets és gent que no xerra més que castellà i que no fa comptes usar –perquè ni li interessa, ni ens respecta- el català de Mallorca mai de mai. En jamás de los jamases, pues estaría bonito...De fet, el teu amic, el president de prou i no vaig de vaga, va declarar en nom teu i de tots els de les teves plataformes antillenguacatalana-mallorquina-menorquina-eivissenca-formenterenca el "hartazgo" tras 17 años de una inmersión lingüística en catalán "que muy pocos quieren" y que calificó de "inconstitucional". Por ello reclamó al Govern una ley valiente que apueste por una educación de calidad, trilingüe y apolítica que acabe con el adoctrinamiento de sus hijos, "víctimas propiciatorias de un ideario nacionalista y catalanista" que no tiene espacio en las escuelas de Balears.Hooorrr, manu militari contra els qui parlin català, noooorrrr, aquí no piula ningú en català!! No queremos mallorquines en Mallorca. O sí, sólo “los nuevos mallorquines” los que respetamos pero no hablamos, ni nos interesa.

Els qui pentura es quedaran calbs de tant de pensar la manera d’enverinar la societat illenca són els portaveus de la fundació Jaume III que “constata que els llibres de text de tres grans editorials corresponents als nivells de primer, tercer i cinquè de Primària estan poc o gens adaptats a les modalitats lingüístiques insulars, i lamenten que en general es comprova un "desterrament" de l'article baleàric.
En roda de premsa, el portaveu de l'entitat, Joan Font Rosselló, i el filòleg i patró Xavier Pericay, han presentat els resultats d'un informe que han fet amb un buidatge de pàgines triades aleatòriament de llibres que actualment estan presents a les aules de Balears.
Font ha explicat que per a l'estudi no han utilitzat el model de llengua que defensa la Fundació, i en comptes d'això han optat per les "solucions normatives" reconegudes per l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), acompanyades per algunes "excepcions" que no hi són, però sí que recull el Diccionari Català-Valencià-Balear, i a més tenen "segles d'ús".
Mentre a la Fundació lamenten la “falta de voluntat” del món científic de fer cas a la seva visió filològica, assenyalen com a paradigmàtiques diverses intervencions del professor de Dialectologia del departament de Filologia catalana de la UIB, Jaume Corbera.
La vida és ben curiosa, mentre ells assenyalen positivament en Jaume Corbera, ell, el professor de dialectologia, diu el següent: “El 1986 dos personatges fins aleshores desconeguts dins la Filologia Catalana varen treure un llibre verinós que ha tengut unes conseqüències desastroses per a la confecció de la modalitat estàndard catalana. El llibre es titulava Verinosa llengua i els dos personatges eren Xavier Pericay i Ferran Toutain. No eren els primers que exposaven la doctrina que s'hi promou, però sí que varen ser els primers que varen tenir una repercussió important, perquè el llibre va tenir bastant de difusió i va servir de fonament als impulsors d'allò que en aquells moments va ser conegut com a "català light".(...)Als meus escrits mostr la manipulació de l'obra de Fabra i de Coromines, sobretot, que tots aquests personatges varen fer per a justificar la seva tasca de destrucció de l'estàndard català unitari i genuí que havíem heretat del model fabrià. Els meus articles són una denúncia de la maniobra disgregadora i espanyolitzadora d'aquests personatges, als quals se n'hi afegiren ben aviat altres, com per exemple Ivan Tubau...
Així que ja ho sabeu, el nostre professor, en Jaume Corbera ja fa anys que explica com és el model d’aquesta genteta que volen fer-nos menjar Aguilós i C&A, és a dir, la d’usar sempre el castellà arreu i el català, a casa, en barnús i sabatilles...
La mateixa actitud creu na Núria Riera que és factible davant el públic espectador: es tracta de cobrir amb molt de maquillatge i amb molta salut de pot la cara a fi que no es vegin ni grans, ni arrues, ni la deshidratació, ni les taques, ni res de res... Seriosament, Nuri, tu creus que oferint 250 professors més, recobrant la paga de tutors i de caps de departament has arreglat alguna de les condicions laborals que reivindicam en els 8 punts de l’Assemblea de Docents??? NOOOOOOOOOOO, no apedacis, no comencis a oferir minijobs que no serveixen per pal·liar l’escassessa real de recursos que tenim. Així sí que no. No surt ni a 1 professor per centre!!! Fora peresa i comença a fer feina de bon de veres. No creguis, ni per un moment, que ens faràs passar per dolents davant la societat: qualsevol pare és capaç d’entendre que un professor per centre no cobreix cap dels desdobles que vàreu eliminar i que ens han dut a l’amuntegament i a no poder dedicar temps individualitzat als alumnes. Posa-t’hi i fes-hi feina. AMB MENTIDES O AMB RECURSOS INSUFICIENTS NO PODEM AVANÇAR, o és que ja heu llevat els cotxes oficials? O és que ja heu mostrar on gastareu la milionada que aconseguíreu amb la vaga de 3 setmanes que férem. Vius i ungles!!  TILT I GAME OVER




Més recent Anterior

Formulari de contacte