L'Assemblea de Docents rep el XV premi Joan Mascaró i Fornés per la tasca en defensa de l'escola i la dignificació de la figura del docent

La delegació de l'Obra Cultural Balear a Santa Margalida va fer acte de lliurament del XV premi Joan Mascaró i Fornés a l'Assemblea de Docents per -segons indica- «la seva tasca en defensa d'una educació de qualitat, per la dignificació de la figura del docent i dels ideals lingüístics i pedagògics que Joan Mascaró i Fornés va reivindicar al llarg de la seva vida i obra». I també perquè, com Mascaró deia "Sí, la filosofia i lletres pot ajudar a ésser un mestre d'escola, una de les professions més nobles de l'home..."

L'acte va tenir lloc en el marc de les festes de Sant Mateu, en un sopar a la fresca, protagonitzat per joves i per cites de Mascaró i el seu ideal d'educació. L'acte el va tancar un concert dels Grollers de la Factoria de So.

Guillem Barceló, portaveu, va remarcar la implicació de molts mestres i professors de Santa Margalida en aquest moviment. I també tengué paraules de record per un home que es va exiliar voluntàriament després del cop d'estat militar de 1936 i que seria un dels intel·lectuals més importants del segle XX de Mallorca. Per això, rebre aquest premi té un valor especial, tant per la proximitat, com pel fet que dugui el nom d'un personatge tan il·lustre.

Aquest guardó se suma a la llarga llista de reconeixements que ha rebut el moviment docent en aquest darrer any. Entre els premis, recordem, hi ha el Premi Martí Gasull, de la Plataforma per la Llengua; el IV Premi Veu Lliure, que lliura el Pen Català; la Menció als Premis 30 d'Octubre al País Valencià; de l'OCB, el premi Gabriel Alomar, en el marc de la Nit de la Cultura en els Premis 31 de Desembre; de la Revista Sa Plaça, Premi Gall Vermell; i, de l'Associació Rosa Sensat, XXXIII Premi Marta Mata. I el reconeixement de Som Països Catalans en el fossar de les Moreres, la Diada de 2014.

D'altra banda, la Plataforma Crida, també ha estat reiteradament guardonada durant aquests dos darrers anys, per la seva tasca transversal en defensa de l'educació. Així, ja han rebut el premi Emili Darder 2012, de l'OCB; el premi Emili Darder d'Esquerra Unida; El XXI premi Santa Anneta, de Titoieta Ràdio; i el premi Francesc Macià 2014 de la Fundació Josep Irla.
Més recent Anterior

Formulari de contacte