CLASSES DE REPÀS (HEMEROTECA 1-15 DE GENER 2015)

“Any nou, vida nova” resa la dita, emperò, en el cas d’Educació, sembla que la Conselleria continua en això de fer patir centres i docents. Començam, doncs, la repassada de notícies que il·lustren el desgavell de Riera i CIA. Ahhh,  i no ens referim a l’agència d’espionatge!! Segons sembla, avui per avui, han deixat de banda la persecució : ja no interessa vigilar símbols ni penjar pedaços oficials de les façanes...ai las!! Clar, tampoc no interessa, a mesos vista de les eleccions, un enfrontament directe amb els ajuntaments, fins i tot amb els del mateix color, que tenen ben clara quina és la senyera. Ai,ai,ai, “por el interès te quiero, Andrés”.

Mentrestant, i en la mateixa línia de sempre, si bé per acabar l’any, dia 22 de desembre, la Conselleria, avançà als centres el que deu del mes d’octubre, quedaren sense pagar els dos darrers mesos, devers 10.000 euros per centre més la partida dels auxiliars de conversa, amb la qual cosa, molts de centres han d’estalviar en despeses com la calefacció (tan necessària fins a març) i acórrer al recollit en la matrícula. Idò, que trobau del tarannà innovador d’Educació, d’aquest que pretén posar-nos a l’alçada de les millors escoles europees??? És estalviant en infraestructura que aconseguiran un model competitiu??

Mentre el Pacte per l’Educació madura, a pesar de punts conflictius com selecció de professorat i d’equips directius, es fa feina per millorar el sistema de provisió de places sempre en funció de “mèrit, capacitat i igualtat”. Tot això, sense descuidar ni l’autonomia de centres ni el model plurilingüe amb preeminència del català, amb una major implicació de les famílies i de la societat illenca. Malgrat els esforços, la Plataforma Crida troba a faltar una defensa del Decret de mínims en aquest Pacte.  Creuen que s'ha anat massa ràpid, emperò no tot és qüestió de tempos. El col·lectiu també hi troba a faltar assumptes "de fons" com el laïcisme en l'educació pública, les condicions dels concerts amb fons públics de centres educatius, l'educació integral, l'educació pública de qualitat i gratuïta amb les etapes de 0 a 3 anys i la universitat incloses o una escola pública que garanteixi la igualtat d'oportunitats i compensadora de les desigualtats socials...

Que n’és de complicada l’Educació i que bé que hi ha diversitat d’opinions i gent disposada a lluitar per millorar en comptes de quedar asseguda a un despatx pintant mones de Pasqua!!! On són els de la Conselleria mentre els directors de secundària demanen endarrerir la implantació de la LOMQE?? Per què no volen escoltar que suposarà un caos organitzatiu?? Que ho són, de sords i de cecs!!! 

Diu na Núria, la dialogant, que la llei Wert soluciona molts dels problemes del sistema educatiu i que s’aplicarà en els terminis previstos i que no suposarà cap desori!! Però, i ara?? On  recol·locaran tots els professors amb plaça fixa de les especialitats d’educació plàstica i visual, música, filosofia, ciències naturals o tecnologia??? 


Però si la Conselleria és experta en improvisació!!! Tothom sap què ha passat amb les places d’interins habilitats en llengua anglesa. Han hagut d’admetre 50 persones més per cobrir places!!! Tot això, avisat des de l’inici de curs i amb el vistiplau d’Educació!!! La Conselleria de la befa constant, dels directors cessats, de la inoperància absoluta!!! Aquesta Conselleria que se troba apta per aplicar, des de ja, la llei Wert!! Uroooooooo, si en riurem d’aquí a uns mesos...hi,hi,hi,hi.

No, i li plouen de tots els costats, no només des de l’Assemblea de Docents i des del sindicat UOB, que denuncia com encara no s’ha constituïda la nova Junta de personal docent, sinó que els seus acòlits, aquests amb qui passa gust de fer-se fotos, els PLIS, troben que na Núria està molt i molt deixada!! Apaaaaaa!!! UOB i PLIS units en la idea que la consellera actua amb deixadesa i dilatant els problemes per treure’n rèdit electoral...això no és de rebut!!! Ooohhhhh.


Deixam per a la propera les celebracions de Sant Antoni i Sant Sebastià perquè són festes reivindicatives que deixaran perles com a aquesta de Monserrat Marit:

SANT ANTONI 2015
Sant Antoni gloriós
aquest any que s’ha acabat,
els tribunals han tombat
aquell TIL tan vergonyós.

Venerable pare Abat
sou el guia dels docents,
després de tots els intents
a na Camps ja l’han cessat.

El dimoni és mal garbat
de motius n’hi ha tassa i mitja,
i no ha estat gens enyorat
el record de na “Trepitja”.

I què més vos puc contar
mentre torr amb les esgrelles?
També varen fulminar
l’estirat de n’Estarelles.

El dimoni va emprebat
és més bàmbol que un gorà,
Jorge Campos nomenat
lluita contra el català.

És un sant molt venerat
ben temut a dins l’infern,
i en Bauzà s’ha carregat
el seu candidat Isern.

El dimoni els nins espanta
per on passa deixa “rastro”,
té emproada a la infanta
el bon jutge José Castro.

Tot li va de mal borràs
Sant Antoni va emprenyat,
i és que anit se li ha colat
el “pequeño Nicolás”.

I ara ja per acabar
cremin les pors dins l’infern,
que mori aquest mal govern
quan tornem anar a votar.










Més recent Anterior

Formulari de contacte