Classes de repàs ( hemeroteca 1-15 de febrer de 2015)

Acaba el carnestoltes i abans d’enterrar la sardina convé recordar als de la gavina, els de blau, que “el peix està ben venut” i, si no, que li diguin als habitants de Caimari, que han obert el carnaval d’enguany amb l’eslògan 'Escola nova a Caimari: Missió Impossible?'

I no, no és un revival de la pel·lícula del 007, agent secret, sinó un escolt públic més que s’uneix al dels pares i mares de Santa Maria del Camí, els quals, després de 7 anys d’espera i d’una reunió frustrant amb l’IBISEC, decidiren palplantar-se davant la sempiterna Conselleria d’educació per advertir que ni callen ni es conformen, que no volen que els seus fills facin la secundària dins de l’escolla vella de primària i dins dels barracons prefabricats.. nooo, si es que se queixen de tot, se queixen per res. Que els és fer classes dins barracons al més pur estil tercermundista?? Que no hi duen els seus? I els de Caimari, que no hi tant per tant! Si estan un poc estrets, que facin oli, com s’ha fet sempre, o no?

Educació, el que es diu educació no sembla que el president n’hagi mamat a bastament perquè, en els premis per l’excel·lència que atorguen als estudiants de les Illes, un alumne premiat volia regalar-li una camiseta de Crida i no la hi volgué agafar...ai,ai,ai, que ni anant a escola de paga en JR se sap els mínims que ha de guardar amb un adolescent menor d’edat... Que no és un diputat, que és un jove que defensa l’educació pública de qualitat i en català. Ahhh, per ventura és que defensa la llengua...ahhhh, no hi quèiem!!

Ahhh, l’exposició pública sempre obté resultat!! Resulta que, a la fi, després de sortir en tots els mass media, ha començat la retirada d’amiant del solar de davant de l’IES Antoni Maura de Palma. Enhorabona!!! De mica en mica, s’omple la pica, encara que també hi ha centres de les Illes que omplen poals d’aigua cada vegada que plou: ‘El CEIP Miquel Duran i Saurina, inaugurat fa tan sols sis anys, posa de manifest les seves deficiències cada vegada que plou amb certa intensitat. L'Associació de pares i mares del centre educatiu ha denunciat que han tornat a aparèixer una gran quantitat de goteres. Els alumnes han de tornar a fer classe "entre poals d'aigua"’...Només fa sis anys que construïren i venga goteres. Quins materials més barats que degueren emprar i quina barra la del Govern de consentir goteres, però, ja se sap que quan una casa té goteres, aviat esbuca!!! I per desembre passat se’n comptabilitzaren més de 100, de goteres!!! Urooooooooo, quin desgavell!!!

Les AMIPES no aturen i els sindicats d’estudiants, tampoc. “Les federacions d'associacions de pares i mares de tot l'Estat, associades en la Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (CEAPA), s'oposen a l'aplicació de la LOMQE i aquesta setmana han passat a l'acció conjuntament presentant de manera escalonada un document als respectius parlaments autonòmics per sol·licitar els mateixos atenuants que ha aconseguit el País Basc pel que fa a la llei Wert.” Mentrestant, “El Sindicat d'Estudiants (SE), d'àmbit estatal, ha anunciat la convocatòria d'una vaga d'estudiants els dies 25 i 26 d'aquest mes a instituts i universitats, en rebuig al reial decret que flexibilitza la durada dels graus (entre 3 i 4 anys) i màsters (entre 1 i 2 anys). Si el ministeri d'Educació no fa marxa enrere amb aquest decret, el SE també crida a la vaga els dies 17 i 18 de març”. Hi ha mogudaaaaaaaa!!!

No, i no creieu que nosaltres, la gent de l’Assemblea de Docents, ens haguem aturat gens, prova d’això han estat els nostres “cavallers de l’urna”, que reberen d’IB3 el tracte igualitari de l’any passat: cap imatge de les consignes, cap imatge de grup, únicament un nadó dins el cotxet!! Ha,ha,ha, si és que fan oi al rei porc!! I perquè ho tengueu clar les denúncies continuen...(música de tambors). La primera denúncia és per al director general d’universitats, Antonio Luis Alcover, per ostentar dos càrrecs incompatibles i, la segona, per a el Guillem Estarellas ‘que va incórrer en causa d'incompatibilitat perquè durant un any i cinc mesos "va exercir simultàniament tots dos càrrecs", des del 3 de maig de 2013 fins l'1 d'octubre de 2014’. Ai, que les irregularitats se paguen. Que hisenda no és beneita...oooohhhh.

Els sindicats continuen també en aquesta tasca de denúncia de condicions lleonines, pròpies d’altres temps. Sense anar més enfora, UOB Ensenyament ha denunciat aquest dissabte que la Conselleria d'Educació aplica de manera abusiva el reial decret d'estabilitat pressupostària, que des d'octubre de 2012 imposa descomptes a la nòmina dels treballadors amb baixa mèdica. Així, el sindicat assegura que, a les baixes inferiors a una setmana, com és el cas habitual del grip, la Conselleria d'Educació també aplica el descompte a la nòmina del treballador els dissabtes i diumenges. També han denunciat que la Conselleria subvenciona la FP bàsica, sobretot, a ajuntaments del PP... Ai quien maneja mi barca, que a la deriva la lleva... i la gitana que ballava descalça quedà la darrera d’Eurovisió...

Veurem on queda na Riera, una consellera que acaba d’explicar al Consell Escolar el pressupost d’Educació per al 2015 quan ja no hi cap possibilitat de modificació!! Quan ja no hi ha res a fer. Oooooohhhhhhh, i això per què deu ser? Què passa que el Consell Escolar no pinta una regadora?? No és d’estranyar que Comissions Obreres la titlli d’informal: ‘Educació se salta el reglament del Consell Escolar presentant amb retard les partides educatives dels Pressuposts de la CAIB del 2015 un cop ja han estat aprovades al Parlament. Així ho diu el reglament del CEIB (punt 13.4) el qual, es boten de manera sistemàtica. Segons ha valorat FE-CCOO, "ho trobam, per això, una manca d'educació i formalitat extraordinària"’.

No sabem si per pal·liar aquesta manca de formalitat, però, el cas és que a la fi, després de 16 mesos, la Conselleria ha convocat els comitès de vaga!! A la fi l’AD sembla un interlocutor vàlid...esperem que no sigui l’alegria del conill...Ahh, abans que no se’ns oblidi, sembla que per març cobrarem un 24% del que per sentència és nostre, dels docents (no la totalitat) i que si no s’ha cobrat abans és per manca de personal a nòmines!!! Sempre amb excuses de mal pagadora, Núria, que ja se te veu venir d’una hora enfora!!!

I, mentre Crida surt de l’actual Pacte per l’educació, l’Assemblea decideix fer-hi esmenes de continguts entre tots i els directors de secundària el ratifiquen. En qualsevol cas, us recomanam l’article de Miquel F Oliver: “ El pacte educatiu la solució al bloqueig de l’educació”. VOLEM IDEES I APORTACIONS!!! SOM-HI!!















































Més recent Anterior

Formulari de contacte