Els i les docents amb l'alumnat en vaga pels seus drets

Fa temps que des de l'Assemblea de Docents venim qüestionant les polítiques «educatives» que s'estan imposant des dels governs estatal i autonòmic per diferents motius: no estan justificades pedagògicament, no responen a consensos socials, estan vinculades a plantejaments econòmics com la reducció del dèficit... i, en definitiva, estan resultant una degradació del sistema educatiu i de la seva qualitat.

En aquestes condicions, no només entenem una aturada d'estudiants de l'ensenyament secundari i universitari, sinó que volem mostrar el nostre suport a l'alumnat en vaga.

Al progressiu encariment de les matrícules universitàries, a la desaparició de les beques o als plans d'estudis que dificulten o impedeixen fer feina mentre s'estudia una carrera, ara cal afegir la proposta del ministre Wert de 3+2 -apostant pels màsters que encareixen els estudis- i altres perles de l'Estratègia Universitària 2015, com l'augment de l'interès privat a dins del món universitari. Motius en sobren per prendre aquesta iniciativa.

Des del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents valoram la vaga d'estudiants com un exercici de responsabilitat en la lluita per una educació de qualitat en un moment en el qual els governants no volen escoltar a ningú que qüestioni les seves formes de fer «educació». Per això mateix, feim una crida a tot el professorat a vetllar pel dret de vaga del seu alumnat. En aquesta línia, recordam que fins i tot el tribunal suprem ha reconegut recentment que l'alumnat de 3r d'ESO i cursos superiors té dret a fer vaga sense haver de demanar permís a la seva família.

Solidaritat!
Més recent Anterior

Formulari de contacte