El premi Sinofós de MÉS, el desè reconeixement a la tasca de l'Assemblea de Docents

L'Assemblea de Docents va ser guardonada amb el premi a la Palma més Democràtica en la IV edició dels Premis Sinofós, organitzats per MÉS per Palma i reconeixent aquelles entitats socials que durant l’últim any han tingut un paper rellevant, i que el passat dijous 1 d’octubre es varen entregar davant el teatre Xec Fortesa de Ciutat. Els guardonats havien estat elegits prèviament en votació pels militants i simpatitzants de MÉS per Palma. També foren guardonats la Plataforma Salvem Ses Fontanelles per al Palma MÉS Habitable,les Padrines i Padrins Flauta de Mallorca per el Palma MÉS Inclusiva, i l’entitat Orgull Llonguet pel premi a la Palma MÉS Creativa. A tots ells la nostra enhorabona! Un premi a la Palma MÉS Indignada va ser per l'entitat Fundación Círculo Balear. Jorge Campos, el seu president, envià una "carta" excusant la seva presència a l’acte.

Enguany, en la seva quarta edició del premis Sinofós, l’Assemblea de Docents va rebre aquest guardó "per insistir en una Palma MÉS Democràtica", de mans de Miquel Perelló, el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma. El recolliren els membres del comitè de vaga d’AD, Xus Bibiloni i Iñaki Aicart, que dedicaren unes paraules plenes d'agraïment als presents, i sobretot als votants que donaren suport a la feina i a la manera de funcionar de l'Assemblea dels treballadors docents, sempre des de les bases del col·lectiu.

Essencial i precís fou Iñaki Aicart quan va agrair i expressar que tenia molt més valor rebre aquest guardó pel fet de que el premi a la Palma MÉS Democràtica s'hagués votat "des de la afilació, i no decidit des d'un despatx o des d'una executiva, sinó que el fet de què s'havia votat des abaix, així com ens agrada nosaltres fer les coses", el feia un guardó molt més important i amb molt de mèrit rebre-ho. Sobretot en un moment en què té un valor afegit quan, recordava el portaveu, "avui seria un bon dia si no fos, perquè, en la Conselleria d'Educació i Universitat s'ha firmat un pacte ahir, un acord amb els sindicats, en el què l'AD no hi era present pel mateix motiu en què ara és premiada", denunciant així que el dia abans, el passat 30 d'octubre i un dia després que tothom, govern balear inclòs, commemorés la manifestació del 29S en defensa per una educació pública i de qualitat, es va firmar una proposta d'acord global amb l'altre comitè de vaga, l'STEI i FE-CCOO, sense una clara participació dels treballadors o afiliats. Proposta amb la que l'AD no s'hi ha avingut per les presses en tancar les negociacions del conseller, per no respectar els temps precisament del funcionament democràtic de l'Assemblea, i esperar a que s'organitzés una consulta i la votació en les assemblees de centre de les quatre illes que és durà a terme els propers dies 14 i 15 d'octubre, i per no convenir en allargar tres anys més les retallades en educació, quan el sistema educatiu balear i els alumnes i famílies no tenen aquest temps davant les necessitats que presenten. Per aquest motiu, un Aicart entusiasta donava les gràcies pel Palma MÉS Democràtica dels Sinofós, i prometia alhora, que l'Assemblea continuaria "practicant una democràcia radical”.

Especialment emotiu i ple de sentiment va ser el moment en què Iñaki recordà el nostre company Miquel Albero, que morí uns dies abans en accident, gran defensor del català i que va promoure la campanya "Enllaçats per la llengua" als centres educatius. Segur que en Miquel hagués celebrat la derogació de la Llei de Símbols al Parlament Balear el passat dimarts, però ben segur hagués estat més per la feina, amb la que es sentia fortament compromès, que per la xaranga. Miquel, les teves paraules encara ens ressonen.

El Premi Sinofós a la Palma MÉS Democràtica se suma a la llarga llista de reconeixements que ha rebut el moviment docent des de l'inici del conflicte ara fa més de dos anys. Entre els premis rebuts, hem de recordar: el Premi Martí Gasull, de la Plataforma per la Llengua; el IV Premi Veu Lliure, que lliura el Pen Català; la Menció als Premis 30 d'Octubre al País Valencià; de l'OCB, el premi Gabriel Alomar, en el marc de la Nit de la Cultura en els Premis 31 de Desembre; de la Revista Sa Plaça, Premi Gall Vermell; i, de l'Associació Rosa Sensat, XXXIII Premi Marta Mata; l'OCB a Santa Margalida va lliurar el XV Premi Joan Mascaró i Fornés, i ja en el 2015, d'Esquerra Unida, el III Premi Emili Darder, rebut com a reconeixement per la seva defensa de l’educació i la cultura. I recordar també el reconeixement de Som Països Catalans en el fossar de les Moreres, a la Diada de 2014.


Més recent Anterior

Formulari de contacte