L'Assemblea de Docents de les Illes Balears durà a votació la proposta d'acord a tots els centres de les Illes els dies 14 i 15 d'octubre

Considera que el govern ha tancat en fals l'acord, menystenint l'Assemblea de Docents i sense haver comptat amb una opinió prou representativa dels docents


Dimarts ens tornàrem a reunir a Mallorca en Assemblea General. Com solem fer, el comitè de vaga va passar comptes davant l'assemblea i aquesta, com en les ocasions anteriors va donar suport a les seves actuacions, que sempre han estat seguint el mandat de les assemblees.

En el segon punt discutírem quin camí havia de prendre el moviment assembleari ara que el comitè de vaga sindical (STEI-FECOO) decidia signar la proposta d'acord global en educació, una proposta que la mateixa assemblea -i moltes assemblees de centre- tornava a posar en qüestió. Vista la importància del moment, l'assemblea va decidir que era hora de fer una consulta ampla, de dur les urnes a les nostres escoles i instituts per a què tots els docents puguin opinar sobre aquest pacte que afecta molt directament la qualitat de la seva feina i del sistema educatiu en general. Per fer possible aquesta votació, ja s'han fet les primeres passes. Reunida aquesta setmana la coordinació interilles de l'Assemblea de Docents, s'han fixat les dates per la votació que seran els dies 14 i 15 d'octubre.

Durant els propers dies tancarem altres aspectes necessaris com ara quina és la pregunta o el reglament per assegurar una participació democràtica.

Menyspreu del Govern i la Conselleria

Com sabeu, en diferents ocasions hem hagut de denunciar la posició que s'ha donat al comitè de vaga de l'Assemblea de Docents en la negociació. Dimecres passat vàrem tornar a viure un altre episodi que torna a fer evident el tracte diferenciat del nostre comitè. A la mesa prèvia a la signatura del pacte (a la qual vàrem acudir) i també durant la firma d'aquest, es va començar a parlar d'una memòria econòmica que acompanyava a l'acord que es va signar. Idò el nostre comitè de vaga, tot i les contínues reclamacions què se'ns mostressin els números, mai ha vist aquest document econòmic. Un altre exemple de la «transparència» de la que es vanaglòria el conseller March.

El menyspreu amb què s'està tractant el nostre moviment és un error polític que, marcat per les seves presses, ha duit al Govern a no haver sabut negociar amb un dels actors més dinàmics i representatius de la comunitat educativa en els darrers anys.

En la mateixa línia de menyspreu trobam les paraules d'ahir del portaveu del Govern, March Pons, afirmant que, amb la signatura de l'acord, la vaga indefinida quedava desconvocada. Com feien Joana Maria Camps i Guillem Estarelles, es torna a menystenir la convocatòria de l'Assemblea de Docents i s'opta per la fugida cap endavant tancant en fals un episodi importantíssim de la història recent, sense el qual no es pot entendre, segurament, ni tan sols el canvi de govern. Realment el govern creu representatiu l'acord aconseguit?

Companyes i companys, en aquest moment allò que ens ha de preocupar és organitzar un bon referèndum sobre la proposta d'acord en el qual tothom pugui expressar la seva opinió. Demostrem una vegada més que els i les docents no ens contentam en votar una vegada cada quatre anys uns representants. Demostrem que volem decidir en aquells aspectes que consideram de vital importància per al desenvolupament de la nostra feina i del sistema educatiu.
Més recent Anterior

Formulari de contacte