Participació massiva en la consulta sobre l'acord d'educació

Indubtable resultat contrari a la proposta de la Conselleria

Ahir va finalitzar el procés de consulta que els mestres i professors de l'Assemblea de Docents havien organitzat per conèixer el parer dels treballadors de l'ensenyament públic de les Illes respecte a la proposta d'acord que va fer la Conselleria d'Educació. Com recordareu, a la reunió celebrada el passat dia 30 de setembre per ratificar aquesta proposta, el comitè de vaga de l'Assemblea no va signar l'acord, a l'espera d'acabar el procés de deliberació i consulta que es considerava necessari per un acord de tanta transcendència.

Els resultats provisionals d'ahir vespre a darrera hora mostren un total de 4768 vots emesos: 1223
vots favorables a signar l'acord, 3294 vots contraris a signar-lo, 227 de blancs i 24 de nuls en 187 urnes en 185 centres educatius. Això suposa un 25,65% de SÍ i un 69,09% de NO. A més, aquests resultats són ben clars i no deixen lloc a cap dubte sobre cap on es decanta l'opinió majoritària del professorat. De qualsevol manera, la valoració dels resultats i les conseqüències que es deriven dels mateixos es faran en una propera assemblea amb data encara per determinar.

Així les coses, el comitè de vaga considera molt satisfactori l'alt nivell de participació en la que ha estat la consulta més multitudinària i representativa de les que s'han fet respecte a la conveniència, o no, de signar l'acord que ofereix el conseller Martí March. A part de l'alta participació, també cal ressenyar l'elevat nombre de centres (185) en els quals s'han habilitat urnes per votar, i el repartiment d'aquests arreu de les 4 illes. Amb aquest procés s'ha tornat a fer visible la gran mobilització per part del professorat, que vol ser consultat, i que vol fer sentir la seva veu en la resolució d'un conflicte que no està tancat. També s'ha tornat a posar de manifest l'alt grau de coordinació entre les diferents illes, que conjuntament amb la mobilització majoritària i activa, ha caracteritzat el moviment assembleari des de fa més de 2 anys.

Ara, s'obrirà un període de 24 hores (fins avui divendres a les 19h) perquè els pocs centres que no han enviat tota la documentació (les actes de les meses) la facin arribar a la coordinació de l'Assemblea i un termini per presentar reclamacions sobre els resultats que acabarà el dilluns vinent a les 19h. Serà llavors quan s'anunciaran les dades definitives de la votació.

El conseller Martí March va voler dur la negociació a un carreró sense sortida i col·locar l'Assemblea de Docents en una posició difícil. Amb la mobilització del professorat i els resultats d'aquesta consulta veu com els seus errors polítics se li tornen en contra. Encara és a temps de corregir-los.



Més recent Anterior

Formulari de contacte