EL PP-VOX SEGUEIX IGNORANT LES NECESSITATS REALS DELS CENTRES I CONTINUA ATACANT DES DEL PARLAMENT L'AUTONOMIA DE CENTRE I EL MODEL LINGÜÍSTIC VIGENT

 



Imatge de B. Ramon. Diario de Mallorca.

L'OBSESSIÓ IDEOLÒGICA CONTINUA MARCANT L'AGENDA DE LA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ

La Comissió d'Educació del Parlament de les Illes Balears va aprovar ahir, gràcies als vots del PP, la Proposició no de Llei presentada per Vox per obligar els centres escolars de les Balears a modificar el seu model lingüístic -lliurement recollit en el Projecte Lingüístic de cada centre (PLC)- en relació a l'ús lingüístic de les comunicacions amb les famílies.

Des de l'Assemblea de Docents, volem manifestar el nostre desacord amb la mesura i la nostra preocupació davant la nova agressió del Govern contra els centres educatius:

-La mesura ignora i ataca els PLC aprovats a partir d’una proposta pedagògica de consens als centres educatius.

-Els PLC han estat elaborats per professionals de la docència i aprovats per tota la comunitat educativa (Consell Escolar) amb criteris pedagògics i no ideològics.

-Els PLC són el reflex de l'autonomia dels centres que el conseller d'Educació, Antoni Vera, va prometre garantir.

-Aquesta Proposició no de Llei, en lloc de promoure que les famílies puguin expressar-se, formar-se i conèixer la llengua d'escolarització dels seus fills, les allunya més de l'objectiu imprescindible  de conèixer i integrar-se en la nostra societat, que té el català com a llengua pròpia i principal eix vertebrador.

-Novament s'inventa un problema on no n'hi havia, ja que els pares que així ho demanaven, ja rebien la informació en castellà. El Gestib té una versió per rebre les comunicacions en castellà si així ho prefereixen les famílies.

-L'única intenció de la nova Proposició no de Llei és satisfer els deliris catalanòfobs dels que capgiren la realitat educativa i social, i volen fer veure que la llengua desafavorida és la castellana, quan en realitat tothom sap que és just al contrari.

-Som davant d'un altre episodi del suport incondicional del PP a les obsessions ideològiques de Vox i d'una altra mostra del model educatiu monotemàtic del Pacte PP-Vox: d'arraconament del català als centres escolars de les Balears.

*Imatge de B. Ramon.
   

Més recent Anterior

Formulari de contacte