Sense títol


ACTA DE L’ASSEMBLEA DE PROFESSORAT DE DIA 26 DE MARÇ DE 2013 CONVOCADA PELS SINDICATS AMB REPRESENTACIÓ A LA MESA SECTORIAL D’EDUCACIÓ I CELEBRADA A L’IES MARRATXÍ


ASSISTENTS


Representants de centre o col·lectius: CEIP Son Ferriol,  CEIP Ses Cases Noves,  CEIP Inspector Joan Capó, CEIP Pintor Joan Miró, CEIP M. Antònia Salvà, CEIP Aina Moll, CEIP Pare Bartomeu Pou, CEIP Nicolau Calafat, CEIP Es Molinar, IES Binissalem, IES Alcúdia, IES Baltasar Porcel, IES Son Pacs, IES Santanyí, IES Port de Pollença, IES Pau Casesnoves, IES Santa Margalida, IES Guillem Cifre de Colonya, IES Josep Maria Llompart, IES La Ribera, IES Sineu, IES Son Rullan, IES Antoni Maura, Plataforma Educativa de Muro (IES Albuhaira i escoles de Muro), Assemblea de Mestres i Professors en Català.

A títol individual d’altres centres: CEIP Mestre Colom de Bunyola, CEIP Galatzó, CEIP Rodamilans, CEIP Es Puig, CEIP Camilo José Cela, CEIP Juníper Serra de Petra, CEIP Llevant, CEPA  Amanecer, CC Santa Mònica, IES Josep Maria Llompart, IES Binissalem, IES Son Pacs, IES Antoni Maura, IES Guillem Colom Casesnoves de Sóller, IES Josep M. Thomàs, IES Damià Huguet, IES Santanyí, IES Ramon Llull, IES Politècnic,IES Marratxí.

Representants de sindicats: STEI Intersindical, FETE UGT, ANPE, FECCOO.


DESENVOLUPAMENT DE LA SESSIÓ#

1. CONSTITUCIÓ D’ASSEMBLEES A CENTRES

Es va aprovar fer una llista de representants dels centres. Es va passar una graella perquè els assistents posassin si ja venien en representació del centre. En aquest cas, ja passarien a formar part de la llista. Pel que fa als centres sense representació, els sindicats es comprometeren a cercar representants.

Els representants (que poden ser més d’un per centre) serien els encarregats de vehicular la informació entre l’assemblea general de professorat (amb els sindicats)  i l’assemblea de centre.

Pel que fa al mètode tecnològic per confeccionar la llista es va parlar d’unes quantes possibilitats (documents compartits, llista de correu, etc.). Els sindicats estudiaran la manera més adequada.

2. PROPOSTES PER AL TERCER TRIMESTRE

A continuació es procedeix a enumerar el llistat de propostes realitzades per part dels assistents i, si és el cas, les puntualitzacions o controvèrsia que en resultà.

2.1 VAGA
Es proposaren models diferents de vaga: vaga indefinida, vaga per hores, vaga indefinida escalonada, vaga a final de curs, vaga estatal, vaga a principi de curs, vaga indefinida de dimarts a dijous, vaga japonesa, vaga de fam etc.
Tot i que no hi hagué consens, foren moltes les intervencions en contra de convocar qualsevol tipus de vaga durant el tercer trimestre d’aquest curs. S’apuntà que el seguiment d’una vaga indefinida seria molt minoritari i que, justament per això, podria ser contraproduent. Si bé no se descarta amb una planificació de temps perquè el professorat pugi fer una caixa de resistència, ja que els atacs i retallades faran necessàries respostes contundents.
Pel que fa als altres tipus de vaga, es varen comentar les casuístiques particulars segons la vaga es convoqui a infantil, primària, secundària, fp, etc.
En referència a la vaga per hores, des dels sindicats es va apuntar la dificultat de negociar els serveis mínims.

2.2 TANCADA EL 25 D’ABRIL CONTRA LA LOMCE

S’acorda la participació a la tancada del 25 d’abril (o finals d’abril) que, amb tota probabilitat, es convoqui a nivell estatal.  

2.3 UNITAT DOCENTS-FAMÍLIES
Es va demanar un esforç perquè la resposta en defensa de l’educació pública es faci de la manera més unitària possible entre docents i famílies.

2.4 PRESÈNCIA A LA PREMSA
S’han de fer més comunicats, cartes al director, articles, etc.

2.5 ESTENDRE LA LLUITA ALS MUNICIPIS
a) Crear plataformes de docents i famílies a cada municipi.
b) Fomentar la constitució dels consells escolars municipals i participació als que ja estan constituïts.
c) Realització d’accions i protestes (concentracions, manifestacions, etc.) a diferents llocs de l’illa, ja sigui per municipis o per altres delimitacions (Raiguer, Nord, Llevant, Ciutadella, Maó, etc.)
d) Crear una assemblea única en els munipis amb pocs centres  que englobi tots els centres del municipi.

2.6 XARXES SOCIALS
Creació de pàgines, blogs, grups i esdeveniments de Facebook i perfils de Twitter de cadascuna de les assemblees de centre per fer-nos ressò de les reunions i mobilitzacions.

2.7 RENOVACIÓ CÚPULES DELS SINDICATS
Es va demanar renovació als sindicats. A partir d’aquí es va explicar la manera de funcionar de les organitzacions sindicals i es va obrir la porta als assistents a afiliar-se a algun sindicat per tal de poder-hi participar activament des de dins.

2.8 IMPUGNACIONS JURÍDIQUES DE LES NORMATIVES
Sol·licitud d’impugnació jurídica de Llei de convivència, decret de tractament de llengües, etc.
Per part dels sindicats es varen recordar algunes batalles jurídiques i es va informar de la intenció d’impugnar tot el que sigui lesiu en el moment oportú.

2.9 ACOMPANYAMENT PACÍFIC DE POLÍTICS A FIRES, ACTES INTITUCIONALS I PERSONALS
Cercar el calendari de fires i organitzar grups informatius d’acompanyament pacífic de les comitives institucionals, per informar i pressionar.

2.10 APROVAT GENERAL
Discussió i compromís dels sindicats a informar sobre les conseqüències jurídiques d’aquesta acció

2.11 CREAR 62 PUNTS D’ATENCIÓ AL PROCÉS D’ESCOLARITZACIÓ
Posada en marxa d’aquests punts informatius per difondre l’argumentari a favor de l’ensenyament en català.

2.12 RECOLLIDA DE SIGNATURES PER A LA RETIRADA DEL TIL
Hi ha prop de 100 centre que ja han emplenat els papers de signatures

2.13 OBJECCIÓ DE CONSCIÈNCIA DEL TIL
S’està estudiant jurídicament la possibilitat d’exercir l’objecció de consciència en l’aplicació del decret de tractament integrat de llengües.

2.14 ACCIÓ DIRECTA
- Tancar carrers
- Boicot d’actes en presència del president i conseller fora de l’horari lectiu.

2.15 MANIFESTACIÓ INVERSA
Convocar actes a favor de la LOMCE, del TIL, de la convivència, etc. i fer-nos ressò del seguiment escàs o nul. Acció per contrarestar les declaracions dels líders del PP que desautoritzen les mobilitzacions comptant a favor seu tota la gent que queda a casa seva.

2.16 FER CLASSES AL CARRER

2.17 SORTIR DE LA GESTIÓ DE QUALITAT (pendent d’assessorament jurídic)

2.18 NO APROVACIÓ DE LES PGA
Pendent estudi jurídic.

2.19 FONS ECONÒMIC DE RESISTÈNCIA
Per a les vagues, malalties, etc.

2.20 PARTICIPACIÓ A LA PLATAFORMA CRIDA

2.21 DIA DE SANT JORDI PER LA “LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ”
Participació a la campanya coordinada a través de BLOKO http://bloko.info/usuaris/sant-jordi-per-la-llibertat-dexpressio/

2.22 BALL DE FI DE CURS
Realitzar balls, lipdups, harlem shakes, etc. per defensar l’educació

2.23 ENLLAÇAR I ABRAÇAR EL TEU CENTRE

2.24 RECOLLIDES DE SIGNATURES DIGITALS
Posar en marxa una campanya de signatures a través de Change.org o similars

2.25 DENUNCIAR LES POLÍTIQUES EDUCATIVES DEL GOVERN
Interposar denúncies als tribunals pertinents i arribar fins a Estrasburg.

2.26 TANCADES PERMANENTS
Tancades als centres educatius de professors, alumnes, famílies, fora de l’horari lectiu. Tancades permanents i organitzades rotatòriament. Complementar-les amb l’organització de tallers, etc.

2.27 INSUBMISSIÓ ALEGAL ALS PROCEDIMENTS ADMINISTRATIUS
Que no siguin un perjudici per als alumnes ni famílies, que són els nostres aliats.

2.28 CONCENTRACIONS DAVANT EL PARLAMENT ALS HORABAIXES
Concentracions periòdiques davant el Parlament a totes les sessions plenàries. Organització rotatòria del professorat.

2.29 PERSONES ANUNCI A L’ENTRADA DELS CENTRES
Organitzar “persones anunci” per informar les famílies a l’entrada dels centres educatius.

2.30 DELEGATS DE PARES PER CLASSE
Crear la figura del “delegat de pares” per classe i implicar-los per temes concrets.

2.31 PARTICIPACIÓ AL PACTE PER L’EDUCACIÓ
Es va demanar que tots els sindicats participin d’aquest “pacte per l’educació” que s’ha inventat el Govern i en el qual hi ha el Cercle d’Economia.
Es va demanar als sindicats que no en formen part que hi participin, sobretot per boicotejar les propostes que d’un fòrum d’aquestes característiques puguin sortir.

2.32 RECOLZAR ELS EQUIPS DIRECTIUS
S’han de recolzar aquells equips directius que lluiten a favor de l’ensenyament i dels drets del professorat.

2.33 ADVOCATS VOLUNTARIS
Recerca de persones del món jurídic que puguin ajudar voluntàriament a presentar recursos a la normativa i a defensar el professorat. Els sindicats recorden que tenen els seus serveis jurídics.

3. CONCRECIÓ DE LES PROPOSTES
Es va acordar el següent:
  1. Difusió de l’acta provisional de l’assemblea als assistents, afiliats a sindicats, centres docents, etc. (Si algú fa alguna puntualització, s’introduirà)
  2. Elaboració per part dels sindicats d’un calendari de mobilitzacions per al tercer trimestre a partir d’algunes de les propostes.
  3. Difusió d’aquesta proposta de calendari i discussió a les assemblees de centres.
  4. Aprovació d’un calendari definitiu de mobilitzacions a la propera assemblea general de professorat que es durà a terme el proper 16 d’abril a un lloc per determinar.


Més recent Anterior

Formulari de contacte