76% de seguiment de la vaga 24O i suport absolut dels pares

La jornada de vaga d'aquest 24 d'octubre ha tornat a tenir un seguiment massiu i ha escenificat el posicionament ferm dels docents en les seves reivindicacions davant una Conselleria que es nega a negociar. A aquesta situació dramàtica s'hi suma ara el rebuig a la LOMQE -Llei Wert- que es considera elitista i discriminadora.
Seguint la coherència de donar les dades sempre amb el mateix procediment, l'Assemblea de Docents cifra en un 76% el seguiment de la vaga a les Illes Balears. Aquí teniu l'enllaç. Amb aquesta mateixa cifra coincideixen tant els sindicats com ADESMA. Per nivells educatius, Educació infantil i primària sumen un 82% de seguiment. Eivissa, amb el 80% és l'illa en què, de moment, hi ha més suport a la vaga. Mentre que a nivell estatal el seguiment de la vaga és d'un 83%.
De la mateixa manera, han secundat la vaga un 85% de l'alumnat. Així, es referma la complicitat entre pares i professors en aquesta lluita pels drets d'una educació de qualitat ja sigui pública, concertada o privada. I queda ben clar que no han servit de res les amenaces de la Conselleria ni tampoc les dels cercles ultradretans que es dediquen a denunciar docents, apimas i centres educatius.

Avui a les 18.00 h, tothom al Born!!

Motius d'aquesta nova aturada
Contra la 'Llei Wert'. Una llei sense consens ni acceptació per tota la comunitat educativa, amb un fonament ideològic. Els pares perden el poder decisiu als consells escolars; el castellà volen que sigui única llengua vehicular; els continguts vendran 'dictats' de Madrid; fomenten l'educació privada i la segregació d'alumnes per sexe; discriminen els centres educatius més problemàtics i fomenten les elits en detriment de les classes humils i fins i tot la mitjana.
Retalls de 6.400 milions d'euros des de 2010 -a nivell estatal-, és a dir, més alumnes per aula, més hores de feina per als docents i substitucions de baixes a partir d'un mes que no van a treballar. Volem recuperar plantilla -s'han perdut 1.000 places- i que les substitucions de les baixes es facin de forma immediata. Per millorar la qualitat educativa és necessari davallar els alumnes per aula. Que els funcionaris interins recuperin els drets perduts.
Beques i taxes. La gestió i dotació de les beques de transport i menjador han passat de 1'5 milions d'€ a 500.000 €, en un temps d'empobriment de la població. A més, el 2012 s'han apujat els preus de les universitats públiques fins a un 92 %.
Centres i condicions de treball . Els nins amb necessitats educatives especials de cada vegada reben pitjor atenció per la manca de mitjans.
Llei de Convivència escolar. Atempta contra la llibertat d'expressió -dret fonamental segons la Constitució espanyola- i la llibertat de càtedra -dret fonamental a l'educació-
TIL voluntari a tots els nivells. I la creació d'una mesa d'experts prèvia a la implantació que garanteixi un procés gradual, consensuat i amb sentit.
Llei sobre l’ús de símbols institucionals de les Illes Balears. Un nou decret-llei per via d'urgència. I ja en van 25. Un abús de les eines de govern i un atemptat contra els símbols de les Illes Balears.
Anul·lació dels expedients disciplinaris oberts als tres directors de Maó
Destinar l'estalvi dels dies de vaga als centres. Es demana que els doblers que s'han estalviat durant aquestes tres setmanes de vaga, més avui, que sumen més de 4 milions d'€ vagin destinats alsals centres educatius.

Més recent Anterior

Formulari de contacte