LA CONSELLERIA NO VOL NEGOCIAR I S'AMAGA DARRERE EL TIL

Avui, dia 17 d'octubre, hem viscut un nou episodi de l'esperpèntic procés de negociació al que ens ha volgut sotmetre la Conselleria d'Educació. Com sabeu, dimarts passat ens van entregar un document en el qual ens advertien que a partir d'aquell moment només volien negociar sobre el calendari d'aplicació del TIL, i que qualsevol altre punt de la negociació quedava congelat i a expenses que s'arribàs a un acord amb el TIL.

Així, la Conselleria admetia que té doblers per dedicar a educació, però que no ho farà si no aconsegueix que ens agenollem en la qüestió del TIL. La Conselleria ha assegurat en la mesa de negociació que disposa de partides pressupostàries per millorar les ràtios i augmentar les plantilles. Per millorar i augmentar l'assignació dedicada a ajudes de menjador, transport i llibres. Per cobrir millor les baixes i per millorar la situació dels interins respecte la seva contractació. A més, disposa de tot l'estalvi de les nòmines dels treballadors durant les tres setmanes de vaga (4 milions d'euros segons els comptes més conservadors). Però, res de tot això serà possible, perquè la intenció de la Conselleria no és millorar la qualitat de l'educació, sinó utilitzar l'educació per als seus objectius polítics, exemplificats en el Decret TIL, la Llei de Símbols o el tarannà repressiu dels expedients als directors de Menorca.

Els comitès demanàrem poder negociar punt per punt els 10 punts de la vaga, però a la Conselleria no li interessa el més mínim arribar a cap acord, i així ho demostrà. A la nostra proposta de marc de negociació parcial, respongué dilluns amb un tot o res.

Avui hem anat a la Conselleria a les 17h, quan estàvem citats. Hi hem anat amb una proposta sobre cada un dels temes que ens han empès a aquesta vaga. Hi hem anat carregats d'arguments i de raons. A la Conselleria no ens devien esperar. Formalment sí, ells hi eren tots, per fer-se la foto amb la sala buida. Aquesta era la foto que volien, i el titular que desitjaven era que "els comitès de vaga rompen la negociació". Als 10 minuts de reunió la Conselleria ha demanat un recés. Després de més de mitja hora han tornat per entregar als representants dels comitès...  el mateix document que ens entregaren dimarts! Avui la Conselleria ha romput les negociacions amb els Comitès de Vaga.

El Secretari autonòmic, Guillem Estarellas, ha declarat que no tornarà a convocar els comitès de vaga fins que aquests no li presentin una contraproposta al calendari d'implantació del TIL. És a dir, fins que no acceptem la imposició sí o sí del TIL. A més ha dit que la resta de punts els treurà de la negociació amb els comitès de vaga i els durà a partir de la setmana que ve a les meses sectorials d'educació amb els sindicats. La Conselleria vol dividir el moviment dels docents, però no sap que això ja no és possible. El senyor Guillem Estarellas no ha entès res del que ha passat al llarg d'aquest darrer mes. LA COMUNITAT EDUCATIVA LI HA GIRAT L'ESQUENA. I S'HA POSAT A FER FEINA AL MARGE DE LA CONSELLERIA.

Comitè de Vaga

PROPOSTA COMITES 17-10-13

RODA DE PREMSA D'AVUI DESPRÉS DE LA REUNIÓ DEL SECRETARI AUTONÒMIC D'EDUCACIÓ



(VIDEO SUPRIMIT PER LA CONSELLERIA. DE QUÈ TENEN POR???)
Una imatge i unes idees plenes de boira...i algunes mentides:

"Jo no puc tenir els centres de secundari amb una situació administrativa com sa que tenim sense poder arribar a tancar un acord de voluntarietat a primer d'ESO" Qui ha creat aquesta situació administrativa senyor Estarellas? El caos que vostès han creat ara els empeny a voler la voluntarietat a primer d'eso perquè veuen que és impossible aplicar el TIL?

"Sa voluntarietat a primer d'ESO. Són capaços d'arribar a aquest acord? No m'han contestat, encara estic esperant sa resposta" MENTIDA. Se li ha contestat que nosaltres acceptam la voluntarietat a totes les etapes. Per això no ens volen donar les actes de les reunions. Perquè no estigui per escrit el que allà es parla i l'única versió sigui la que dóna ell.

"Se mos ha presentat un document, com vostès saben, que mos n'anam més enllà de sa convocatòria de vaga" MENTIDA i a més és una oració sense sentit. El document presentat gira entorn els punts presentats en les plataformes reivindicatives dels dos comitès de vaga i que es presentaren juntament amb la convocatòria de vaga.

"No se pot excusar del TIL per obtenir altres asuntos, o sigui, noltros som sèrios" No és seriós mentir i qualificar "d'altres asuntos" qüestions bàsiques que han mermat la qualitat del sistema educatiu a les nostres Illes.

"Aquesta Conselleria, demà dematí, convocarà ses meses sectorials a on realment se tracta i se tractarà es temes laborals i socials des docents" O sigui, que el senyor Estarellas està afirmant que després de més de 40 hores de reunió no ha tractat realment aquests temes, obvia que hi ha una convocatòria de vaga en marxa i ignora els comitès de vaga per convocar les meses sectorials? Meses sectorials per tractar temes que han estat objecte d'una convocatòria de vaga legal?

"Volem que s'implantació des TIL sigui...(un segon de silenci, dubta tal vegada el senyor Estarellas?) i ÉS una realitat ara..."
Més recent Anterior

Formulari de contacte