L'Assemblea de Docents davant la vaga contra la LOMQE del 24 d'octubre

Com sabeu, venim de tres setmanes de vaga i les nostres assemblees han pensat que aquesta jornada de dia 24 és un bon moment per tornar a fer una aturada per mostrar al Govern i a la Conselleria d'Educació que, tot i l'aturada temporal de la vaga indefinida, seguim en marxa. Per això, des de l'Assemblea de Docents demanam als i les docents de les nostres illes que secundin rotundament aquesta jornada de vaga.
D'altra banda, prèviament a la vaga indefinida, però sobretot durant les tres setmanes d'aquesta, vàrem rebre moltes mostres de solidaritat de fora de les nostres illes i amb elles se'ns ha demanat que féssim una crida a l'extensió de la nostra lluita a més territoris.
Així com la feina de l'Assemblea de Docents en preparar la vaga indefinida no va ser una cosa d'una setmana, l'extensió del nostre model de lluita no serà conseqüència de la simple crida feta des del nostre arxipèlag. No hi haurà extensió de la nostra lluita sense l'extensió de les assemblees de treballadors i treballadores de l'ensenyament gestionades per ells mateixos.
Per nosaltres, aquesta necessitat d'organització va créixer com a conseqüència de la insatisfactòria vaga del 9 de maig contra la LOMQE. Va ser a partir d'aquest moment que les docents amb ganes de donar una resposta més contundent vàrem prendre les regnes per organitzar-nos en assemblees de veritat i ens posarem a fer feina per explicar a tothom el futur canvi d'estratègia.
De nou, dia 24, a la resta de l'Estat tindrà lloc una altra vaga d'un dia contra la LOMQE. Estem segurs que a les escoles i instituts de per tot hi haurà una enorme part del col·lectiu docent qüestionant aquesta vaga d'un dia i la seva limitada repercussió. El temps d'aquest tipus d'aturades ha de quedar enrere. Per això, si hem de cridar a alguna cosa arran de la vaga del 24 d'octubre és a l'organització dels docents per ells mateixos per superar dinàmiques que ens han dut a una situació com l'actual, la de l'aprovació d'una retrograda llei educativa, no només sense consens, sinó sense gens de respecte pels docents ni per la resta de la comunitat educativa.

Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears
Més recent Anterior

Formulari de contacte