La Conselleria d'Educació força la reactivació d'una nova jornada de vaga

L'Assemblea de Docents de Mallorca s'ha reunit avui amb caràcter urgent i extraordinari en el Teatre de Petra. Amb l'assistència de més de 300 persones, l'assemblea ha tengut una durada de poc més de tres hores en les quals s'ha debatut entorn a un únic punt de l'ordre del dia: la resposta davant l'obertura d'un expedient al nostre company Jaume March, director de l'IES Marratxí.
En aquest context, els i les assistents hem analitzat la situació actual del conflicte, l'amenaça de més de 30 expedients que ha fet Guillem Estarellas, la pressió diària que està patint el col·lectiu docent en els centres i els insults i calúmnies que s'estan abocant sobre nosaltres per diversos grups afins al govern Bauzà.

L'Assemblea ha valorat durant més de tres hores els pros i contres de totes i cada una de les propostes que han anat sortint i ha decidit per una amplíssima majoria reactivar la vaga per un dia, el 7 de gener, en solidaritat amb Jaume March. Sabem què suposa això per als nostres alumnes, sabem que suposa això per a les famílies i intentarem explicar les nostres raons per a què ens entenguin. Però no podem fer feina amb por i no podem fer feina amb amenaces. A més, hem de mantenir el sentit de la solidaritat cap a un company que ha estat expedientat per raons polítiques i amb la intenció clara d'atacar i coartar el legítim dret a la protesta per mitjà de la vaga.
Volem remarcar que aquesta decisió l'ha presa l'Assemblea de Mallorca, i que ara caldrà establir diàleg al respecte amb les assemblees de les altres tres illes que no han pogut convocar reunió en aquests dies de vacacions.
Així mateix, per aquestes festes de Nadal, també s'han acordat diverses mobilitzacions i accions que s'aniran concretant al llarg d'aquests dies. En aquest sentit, a l'assemblea s'ha expressat la voluntat que la Conselleria rebi molt de carbó per dia de reis.
També s'ha acordat per consens posar a disposició dels missers tota la informació que tenim per a que valorin emprendre mesures legals tant contra aquells que diàriament ataquen el col·lectiu docent com contra les decisions polítiques que freguen la prevaricació.


Mallorca, 23 de desembre de 2013
Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents de Mallorca


Més recent Anterior

Formulari de contacte