Nova jornada de vaga contra la política educativa del Govern i el bloqueig de les negociacions

Després de valorar, en les assemblees de docents de cada illa, els resultats de la consulta als centres sobre la continuació de la vaga indefinida, i tenint en compte que l’opció amb més suport en aquest moment ha estat “activar la vaga en dies assenyalats”, s’ha acordat com a primera jornada de vaga una doble opció: els dies 8 i 11 de novembre. Dues opcions que, una o l’altra, seran secundades per l’Assemblea de Docents de cada illa atenent a les prioritats i el context propi.

Tots dos dies tenen prou significació per als docents de les quatre illes. D’una banda, el dia 8 es reuneix l’assemblea de batles de Mallorca per tractar, entre altres temes, el TIL. Davant aquest fet, hem d’actuar i fer visible la nostra lluita per fer sentir la nostra veu. De l’altra, el dia 11 comença a avaluar-se l’aplicació del TIL i, reactivant la vaga en aquest dia, volem mostrar-hi una vegada més el nostre rebuig, el nostre desacord amb el model educatiu que imposa el Govern, obviant el parer de la comunitat educativa. Un Govern autoritari que segueix demostrant que desconeix el significat de la paraula CONSENS.

Amb aquests dos dies també volem mostrar el nostre rebuig per la nova situació dels directors expedientats. La nova requalificació de la seva falta no és més que un clar intent de dilatar la resolució dels expedients, ja que implica tornar a començar de nou amb tot el procés i haver de respondre a noves acusacions que no apareixien inicialment. Exigim la retirada dels expedients ja.

Dos dies més, doncs, els docents de les Illes Balears tornen a dir NO a la política educativa del govern. I ho farem de la següent manera:
- A EIVISSA: 11 de novembre
- A FORMENTERA: 11 de novembre
- A MALLORCA: 8 de novembre
- A MENORCA: (a l’espera de la decisió de l’assemblea)

La decisió de fer una primera convocatòria opcional entre dos dies respon a la realitat que el diàleg i el consens són una prioritat en la coordinació entre les illes. No oblidem que, els motius particulars de cada illa no deixen de ser, pel fet de ser particulars, motius que afecten a tot el col·lectiu.
Aquests dos dies són només l’inici del que pot ser un degoteig constant al llarg de tot el curs si la Conselleria d’Educació no rectifica i obri de nou les negociacions amb els comitès de vaga. No hem aturat. No aturarem. L’esforç de totes i tots en aquesta lluita continua.
El conflicte iniciat a principi de curs amb la vaga indefinida segueix obert en tots els seus punts, doncs la Conselleria d’Educació no ha estat capaç d’atendre cap de les 10 reivindicacions que els i les docents vam presentar a principis d’agost. Més bé al contrari, la seva actitud els posa en evidència cada vegada més. Les darreres noves sobre els expedients als directors ens demostren a què es referia el senyor Estarellas quan a les negociacions xerrava de donar celeritat als expedients. Aquesta és una prova més de la seva poca voluntat d’enteniment.

Assemblea de Docents de les Illes Balears
31 d’octubre de 2013
Més recent Anterior

Formulari de contacte