Frau a la democràcia: batles del PP traeixen el seu poble per tancar files amb el partit

Ha quedat clar que el TIL és un projecte del PP i per al PP, sense comptar amb la voluntat de la majoria de pobles de Mallorca, que l'han rebutjat als seus respectius plenaris. Per això, la 17a jornada de vaga indefinida dels docents de les Illes Balears ha comptat amb el seguiment del 50%. La motivació era clara: anar a donar suport als 37 batles de pobles que s'havien manifestat contraris a l'aplicació del TIL. Els hem esperat amb un: GRÀCIES, BATLES!! per fer-los saber que tenen el nostre suport i agraïment. Gent de tots els pobles de Mallorca han davallat a Palma, cadascú amb el seu propi manifest, per poder llegir davant les portes del Consell, amb el carrer General Riera tallat en els dos sentits, i amb les portes custodiades per una brigada de la Policia Nacional.
Els batles del PP han arribat a les 8.30 h -la reunió era a les 10 h- i ho han fet per la porta del cementeri. Així, talment una tomba s'han mantingut tots els batles del PP quan s'ha tractat la moció per demanar la retirada del TIL. Ni negociar, ni consensuar un text entre diferents batles. Res. Els altres batles han entrat per la porta principal i han rebut el coratge i agraïment dels manifestants.
A l'hora de la veritat, de les votacions, de 37 ajuntaments que donaven suport a la retirada del TIL s'ha passat a 23, mentre que els vots contraris han sumat 31. L'única batlessa del PP que ha traslladat a la votació del PP el que havia decidit el seu propi plenari ha estat la d'Alcúdia.
Per contra, hi ha batles a Mallorca que en comptes de representar la voluntat del seu poble, acaten la disciplina de partit. Els batles d'Andratx, Búger, Felanits, Llubí, Mancor, sa Pobla, Ses Salines, Sineu i Vilafranca han traït les decisions dels seus propis plenaris, que manifestaven el rebuig al TIL.
Igualment l'han traït els batles d'Alaró i Pollença, que tot i que el seu ple també havia aprovat una moció així, no hi han anat per no haver d'assumir les seves responsabilitats. També hi ha hagut batles que no han volgut anar a donar cara personalment per aquest tema, com els casos de Palma, Fornalutx, Calvià, Santa Eugènia i sa Pobla, que han enviat un delegat.

Els batles que sí que han donat suport a la retirada delTIL són: Alcúdia, Algaida, Ariany, Artà, Banyalbufar, Campanet, Capdepera, Consell, Costitx, Esporles, Lloseta, Manacor, Muro, Petra, Porreres, Puigpunyent, S. Joan, S. Llorenç, Sta. Margalida, Sta. Maria, Sencelles, Son Servera i Valldemossa.

Així i tot: Gràcies batles!

Més recent Anterior

Formulari de contacte