El Govern gira l'esquena a les famílies amb les beques de menjador i transport

Aquesta era una de les reivindicacions que motivaren la vaga. La Conselleria es comprometé a millorar-les, i ara les suspèn

El Govern ha anunciat que no té previst convocar les ajudes de menjador i transport, segons es desprèn de la resposta al diputat Antoni Alorda, de Més. Aquesta decisió és molt greu i més si tenim en compte el context de crisi i de penúries que viuen milers de famílies. La situació s'agreuja més quan des de l'Assemblea de docents comprovam, una vegada més, que tenim un govern que menteix i que és incapaç de complir les seves pròpies propostes.

Millorar i augmentar la dotació de les ajudes de menjador i transport era un dels deu punts de negociació que exigien els docents per tancar la vaga indefinida convocada des de dia 16 de setembre i que encara no ha acabat. De fet, abans que el Govern suspengués les negociacions amb el col·lectiu de 15.000 treballadors docents, la Conselleria s'expressava en aquests termes:

La Conselleria es compromet que s'augmenti la partida pressupostària i a agilitzar-ne la gestió. Així també es compromet a revisar els requisits d'accés perquè hi puguin accedir especialment les famílies més necessitades. A més, afirma que abonarà dins la següent mensualitat la bestreta sobre aquest concepte una vegada el centre hagi justificat els requisits que seran consensuats amb les diferents FAPAS. Pel que fa a les ajudes de transport dóna paraula de recuperar-les incloent-les dins els pressuposts.”

Des de l'Assemblea, exigim que el Govern recapaciti davant aquesta decisió injusta i incoherent. I recordam les demanes que encara mantenim sobre les beques de menjador i transport:

- Convocatòria de les ajudes de menjador i transport dins el primer trimestre de curs.
 

- Adjudicació i pagament dins el segon trimestre de curs.

- Rebaixa del mínim d'assistència al menjador al 50% per poder sol·licitar l’ajuda, donat que moltes famílies que ho necessiten no ho necessiten tot el curs i es poden estalviar la despesa.

- Augment del pressupost d’ajudes al menjador fins a un mínim d’1.000.000 euros (ajudes del curs 2010-2011).
Més recent Anterior

Formulari de contacte