La Conselleria menteix a les families

LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ CREA CONFUSIÓ AMB UNA CARTA POC RIGOROSA DIRIGIDA A LES FAMÍLIES

En les cartes la Conselleria afirma que el TIL que s’aplica en els centres és producte del consens i aprovació dels Consells escolar.

Algunes famílies de les Illes Balears reberen, els passats 18 i 19 de novembre, una carta de la Conselleria d’Educació signada per la Directora General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional Isabel Cerdà Moragues, on es pretenia informar als pares sobre l’aplicació del projecte de Tractament Integral de Llengües (TIL) que es duu a terme aquest curs 2013/14.

La carta que han rebut els pares dels CEIP’s Sant Jordi i Es Putxet afirma que el consell escolar d’aquests centres educatius ha aprovat la distribució horària del projecte TIL.

Si es fa memòria del fets, el passat mes d’abril el Govern Balear publicà al BOIB el Decret 15/2013 de Tractament Integral de Llengües. Aquest fet obligà els centres educatius de la Comunitat de les Illes Balears a refer els seus projectes lingüístics. Molts de centres de les Illes, entre els quals es troben els anteriorment citats Es Putxet i Sant Jordi, s’acolliren a l’article 20 del decret i elaboraren el nou projecte lingüístic, consensuat i aprovat pels consells escolars respectius.

La Conselleria d’Educació no acceptà aquests projectes i obligà les directives d’aquests centres a elaborar, en un temps rècord de 5 dies, un nou projecte que s’adaptàs a les noves directrius marcades per la pròpia Conselleria.

Els projectes que es duen a terme actualment en aquests dos centres es dugueren al Consell escolar el mes de setembre de 2013 i no s’aprovaren. Així i tot, la Direcció General d’Inspecció Educativa els obligà a la seva aplicació.

L’Assamblea de docents vol aclarir, amb aquest comunicat, en quina situació es troba actualment cadascun d’aquests centres educatius i denunciar la manca de rigor en la informació que arriba a les famílies des de la Conselleria d’Educació, la qual crea confusió als pares i no els permet tenir una visió real del problema.
Més recent Anterior

Formulari de contacte