Els centres educatius desfermen el llaç i despleguen la senyera en defensa de la llibertat i contra la censura

Desenes de centres educatius de les Illes Balears han desplegat els llaços i els han convertit en senyeres, estendards i penons per tal de reivindicar les senyes d'identitat de les Illes Balears, davant una nova mesura coercitiva contra els docents com és la Llei de Símbols. La campanya s'ha tirat endavant amb el lema 'Aprofitam els darrers dies de llibertat'.

En efecte, avui dijous, dia 19 de desembre, el PP ha aprovat al Parlament de les Illes Balears, Llei de símbols, un atac sense precedents a la llibertat d'expressió, una mostra més de l'autoritarisme i l'arbitrarietat de l'actual govern i una nova manifestació de la seva obsessió contra el col·lectiu docent i contra la llengua i cultura pròpies, que -per mandat estatutari- hauria de protegir i difondre.

No de bades, la petició de retirada d'aquesta llei forma part de la Plataforma reivindicativa de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears, ja que vulnera els més elementals principis democràtics, preveu sancions i altres mesures coercitives absolutament desproporcionades i demostra, una vegada més, quines són les magres prioritats d'aquest govern en matèria educativa i fins a quin punt desconeix el nostre context cultural.

La resposta del Govern a les nostres reivindicacions ha estat ben desafortunada: desestimar les recomanacions i advertències del Consell Consultiu respecte a la seva dubtosa legalitat i constitucionalitat, i tramitar-la per via d'urgència abans que acabàs l'any.

Per tot això que molts centres educatius de les Illes Balears han volgut contestar de manera contundent aquest nou atac a la llibertat i a expressar de manera visible i manifesta el nostre compromís amb la democràcia, amb la convivència i amb la llengua i cultura pròpies.

I és des d'aquest esperit i recordant que dia 31 de desembre es commemora la Festa de l'Estendard, solemne celebració declarada Bé d'Interès Cultural, que rememora l'arribada del Rei En Jaume, que demanàrem als centres que posassin a lluir l'ESTENDARD DEL REI EN JAUME-penó quadribarrat honorat per totes les autoritats civils, religioses i militars del país a la plaça de Cort i a la Seu de Mallorca el matí de dia 31.

La col·locació de l'Estendard dia 19 de desembre s'entén com una activitat cultural d'absoluta normalitat, que no pot ser perseguida per cap mesura coercitiva.

ASSEMBLEA DE DOCENTSASSEMBLEA DE DOCENTS
Més recent Anterior

Formulari de contacte