La conselleria no amaga que improvisa amb el TIL

La roda de premsa d'avui torna a posar en evidència a la Conselleria i els seus dirigents

Mallorca, 18 de desembre de 2013
L'anunci fet avui per alts càrrecs de la Conselleria d'Educació sobre una futura ordre per desenvolupar el TIL no és més que una altra prova de la improvisació que impera en tot el procés d'imposició del trilingüisme als nostres centres educatius.

La realitat a les escoles i instituts de les Balears és que els i les docents no comptam amb cap document escrit, més enllà del Decret-Llei de TIL, que ens digui com s'ha d'aplicar el trilingüisme. No hi ha instruccions escrites que venguin de la Conselleria i les múltiples preguntes que s'han fet per escrit sobre els dubtes que genera l'aplicació del TIL no han estat respostes. Tot el que se sap als centres només arriba per via oral. A més, si aquesta ordre pel desenvolupament del TIL és pel pròxim curs, la Conselleria s'acaba de marcar un gol en pròpia porta, donant per perdut el curs actual. Un fet com aquest faria caure la cara de vergonya a qualsevol persona seriosa que hi pugui haver al capdavant de l'administració, més quan aquests dies s'estan fent o ja s'han fet les avaluacions del primer trimestre.
És evident que la conselleria necessita, amb rodes de premsa com la d'avui, rentar-se la cara dels esquitxos del TIL, un projecte ideològic que no han sabut justificar ni amb fets ni amb arguments pedagògics. Però per moltes de rodes de premsa i anuncis, no enganen a ningú i, si ho fan, aquí estam els docents per desmentir-ho: el que està passant a les nostres escoles i instituts dista molt de la imatge de normalitat que s'ha volgut donar aquest matí. El Secretari Autonòmic, Guillem Estarellas, ha dit que el TIL s'està aplicant amb normalitat a tots els centres. Això no és cert ja que hi ha molts de docents que no estan aplicant el decret, i ha de tenir clar que si no té la col·laboració dels docents, és impossible aplicar-lo. Per altra banda, tampoc no compta amb la total col·laboració d'inspecció ni dels equips directius -que protagonitzen un degoteig de dimissions, amb el de Sineu com a darrer cas-. Des de l'Assemblea de Docents ja avisàrem a la Consellera abans que aquesta trencàs les negociacions, que si no negociava, la comunitat educativa li donaria l'esquena. Per altra banda, la Conselleria no pot amagar els fracassos sonats en les notes en alguns centres on el TIL en anglès sí que s'ha aplicat de manera ajustada a la llei.
Quant a la voluntat expressada avui matí des de Conselleria que la nova ordre es negociï amb els docents amb “total consens”, està més que posada en dubte després d'haver mostrat com desconeixen el significat de la paraula “consens”. Prova d'això és que la Conselleria es va dedicar a boicotejar qualsevol possibilitat de solució en cada una de les 10 demandes dels comitès de vaga durant les negociacions de la vaga indefinida. L'exemple més clar el trobam en allò relatiu als expedients dels directors de Menorca. Guillem Estarellas va anunciar des del principi de les negociacions en el mes de setembre que s'acceleraria la resolució d'aquests expedients, i de tots és sabut que aquest tema no està tancat. És més, avui a la roda de premsa s'ha tornat a parlar d'inspectors, denúncies i nous expedients, intentant de manera poc dissimulada ficar la por al cos dels docents per mirar de recuperar per mitjà de la repressió, una autoritat moral que ja fa estona que han perdut.
Des del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents volem recordar que el conflicte educatiu segueix obert i que en allò referent al TIL, cada moviment que fa la Conselleria respon a la seva permanent improvisació i fugida endavant. El TIL tal com l'ha proposat aquesta Conselleria té el rebuig de la major part de la nostra societat i això no hi ha qui ho pugui amagar.
D'altra banda, avui hem sabut que la policia judicial ha anat a la seu de l'OCB per requerir informació de tot allò referent a la Caixa de Resistència de l'Assemblea de Docents. Tota la informació s'ha lliurat d'acord amb la transparència amb què hem funcionat fins ara. És ben trist comprovar com no només la Conselleria d'Educació, sinó també altres estructures de l'Estat, ballen al so de grupúsculs minoritaris d'ultradreta com el Círculo Balear i es tuden recursos públics per investigar les paranoies d'un personatge que no fa res més que posar denúncies que mai arriben enlloc.

Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents


Més recent Anterior

Formulari de contacte