La padrina Tous acaba el seu pelegrinatge per denou pobles de Mallorca per fer costat i animar els mestres i professors

Sineu congregà un miler de persones al final del trajecte de la padrina i li oferiren gloses, lectures, música, glosat i també molt agraïment
 

El pelegrinatge de la padrina Xisca Tous, que durant quinze dies recorregué en carro 19 pobles, va acabar el passat divendres, 6 de desembre a Sineu. Allà hi va recollir la llavor que va anar sembrant durant tot aquest temps i que es manifestà en forma d'un miler de persones que l'acompanyaren en una arribada molt emotiva i participativa. Més de dotze padrines -i algun padrí- que feren algun trajecte amb Xisca, més tota aquella gent que l'ha rebuda als pobles i que l'ha acollida a casa per dormir. Hi confluïren, a més, desenes de penyores que li han fet arribar a cada estació en forma de dedicatòries, gloses, detalls i també una ajuda econòmica per pagar les despeses d'aquest viatge. Tothom, amb la intenció d'expressar-li l'agraïment per les noves energies i esperances que les ha encomanat la padrina del carro
No de bades, el camí de ses padrines arreplegà mil persones a la plaça del Fossar, a Sineu, el mateix nombre que l'ha seguida dia a dia per facebook, on feia arribar el seu diari de sensacions i experiències.

Xisca Tous, sota el nom de 'Pelegrinatge d'amor i llibertat' el que pretenia era expressar el seu suport als mestres en aquests temps tan durs. Els volia fer arribar un missatge d'amor, d'estimació, de suport; i no de confrontació. A parer de Xisca, tot aquest moviment entorn del món educatiu ha servit per unir, donar força i sensibilitat a l'educació.

El missatge de la padrina, a més de mestres i professors, també el volia fer extensiu a pares i padrins, a fer una reflexió, a fer una autocrítica i instava a prendre la determinació d'actuar tots com a ciutadans responsables.

En efecte, quinze dies de pelegrinatge per denou pobles fet tira a tira, en carro, amb un canvi de sensació del temps, amb més sensacions visuals i d'olors, renous. I, sobretot, també ha aplegat tota la brusca que ha fet aquesta tardor, entre el 23 de novembre i el 6 de desembre. Un trajecte fet amb la mateixa serenitat amb què ha llegit el seu manifest, carregat de silencis significatius, de mirades afectuoses, tranquilitzadores.
Més recent Anterior

Formulari de contacte