L'Assemblea de Docents rep el Premi Gabriel Alomar per la seva lluita democràtica, responsable i pacífica contra l'abús de poder

L'Assemblea de Docents de les Illes Balears va rebre un emotiu guardó a la gala dels Premis 31 de Desembre, que atorgà l'OCB el 29 de desembre en el marc d'un Teatre Principal estibat de personalitats, de verd i de senyeres. Una munió de camisetes verdes, amb totes les motivacions i orígens (escola pública, concertada, de Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera...) conformaven un rerefons escènic.
Parlament d'agraïment pronunciat per Guillem Barceló en nom de l'Assemblea de Docents.
Els Premis 31 de Desembre reconeixen cada any aquelles persones i entitats que han fet una tasca important a favor de la llengua, la cultura i les senyes d'identitat pròpies. La seva finalitat és reconèixer, estimular i fer sorgir tot tipus d'actuacions, de comportaments i d'activitats encaminats a afavorir l'ús normal de la llengua catalana en tots els àmbits de la vida social i pública, a promoure la cultura i a desvetllar i estendre la consciència nacional pròpia de les Illes Balears.


Premi GABRIEL ALOMAR. 
En paraules de l'OCB, la motivació del premi respon al fet que "l'Assemblea de Docents de les Illes Balears, democràticament, responsable i pacífica, ha plantat cara a l'abús de poder d'un govern que menysprea l'escola pública i la llengua catalana, la nostra. A més, ha sabut transmetre als pares i mares dels alumnes i a tota la societat illenca els motius del seu clam de manera transparent. Aquesta netedat expositiva ha propiciat l'adhesió majoritària a la seva lluita no només de la ciutadania de l'arxipèlag sinó també de la resta dels Països Catalans. L'exemple i les accions dels nostres docents en assemblea han revifat l'orgull de poble que el passat 29 de setembre demostrà de forma aclaparadora que d'aquesta causa per una escola pública de qualitat i en català no ens descavalcarà res ni ningú.
Més recent Anterior

Formulari de contacte