La comunitat educativa acusa la Conselleria d'Educació de crispar el sector educatiu amb expedients sense fonament i promoure denúncies des de la ultradreta

L'Assemblea de Docents, CRIDA, Associació d'Inspectors, ADESMA, ADIPMA, CCOO, FAPA i UGT han lliurat aquest migdia un seguit de preguntes en què es posa de manifest el malestar del món educatiu, de forma especial pels expedients rebuts

Avui matí hi ha hagut una convocatòria unitària de la comunitat educativa per presentar a la Conselleria una bateria de 23 preguntes per demanar explicacions per la persecució que pateixen els docents per part de la Conselleria i que, entenem, pretén minar la credibilitat dels mestres i professors i augmentar la crispació que es viu als centres d'ençà de principi de curs. 


De la mateixa manera, s'ha criticat el fet que la Conselleria estigui en mans de grupuscles radicals d'ultradreta que dicten el camí a la Conselleria d'Educació i que, més greu encara, assenyalen els docents que han de ser perseguits. És més, el portaveu de la convocatòria unitària, Marcelino Guerrero, ha afirmat que l'actual equip de la Conselleria fa la impressió de no estar en condicions per poder resoldre el conflicte educatiu. No obstant això, amb registre d'entrada, ha sol·licitat la resposta a les preguntes, si pot ser, amb rigor i diligència.

Davant aquesta greu situació, les preguntes adreçades a la Conselleria es divideixen en tres blocs:

1.- Expedients als inspectors de Maó. En aquest sentit, per una suspensió d'entre deu i quinze dies, han hagut de patir una suspensió cautelar de 6 mesos. Per això es considera aquests expedients com un atac als docents, sense fonament jurídic.

2.- Expedients al director de Marratxí. Es considera molt greu que per tal de desacreditar un director amb 25 anys d'experiència en el càrrec es facin servir enregistraments il·legals d'una menor. Sembla que la Conselleria vol fer servir menors com a delators.

3.- Desacreditació dels docents en general. La Conselleria, amb les seves actuacions ha generat un clima de malestar i crispació en els centres educatius. I s'assenyala el secretari autonòmic, Guillem Estarelles, a la Fundación Nacional Círculo Balear i a l'Assemblea per una Escola Trilingüe d'organitzar una trama de denúncies i persecució als docents.

Més informació:

http://aloconsellera2.wordpress.com/
Més recent Anterior

Formulari de contacte