Preocupant mostra de postures violentes i ultres davant la jornada de vaga de demà

El Comitè de Vaga ho denuncia i crida a la calma

Davant la jornada de vaga de demà, s'ha produït un violent augment de to de certs sectors radicalment oposats al moviment dels docents. La preocupació que provoca aquesta situació duu al Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents a emetre el present comunicat de denúncia d'aquest fet en una jornada festiva com la d'avui. El protagonisme que estan adquirint les postures extremes criden a fer una denúncia pública abans que la visceralitat faci passar de les paraules violentes a l'acció a les persones més exaltades.
A les xarxes socials, les postures més ultres es senten amb total impunitat i ja sobrepassen els habituals insults als docents en vaga en pàgines com el facebook de No Vaig De Vaga. De les ofenses s'ha passat a les amenaces i a la crida a sortir als carrers per fer-les efectives.
Així les coses, ens resulten molt preocupants alguns dels comentaris que podem llegir al Facebook de No Vaig De Vaga els darrers dies. Com a mostra un parell de botons:


Des del perfil de Rossello Kaos s'afirma: "Ellos tienen la caja de resistencia y nosotros la de las galletas pero aún no la hemos usado (yo personalmente sí me di el gustazo)."
Des del perfil de Manuel Barranco: "A ver si la Consellería prende fuego al carbón y los asa de una vez en la plaza Mayor".
El perfil d'Angel Cubero Amengual diu: "La rebelión es un delito y en guerra se castiga con el paredón"
El perfil de Miguel Angel Jazzclub Productions dispara: "Que sepais los de la camiseta verde de Crida que cuando os veo me dan ganas de pasaros por encima con el coche y dejaros allí".
Ens inquieta que des d'aquest grup no es faci res per aturar aquestes actituds delictives, sinó, ben al contrari, es promocionin tenint-les penjades a la pròpia pàgina. Aquest tipus de comentaris contrasten amb l'actitud de víctimes que volen mostrar en els seus comunicats i intervencions públiques.
També ens crida l'atenció que des de programes de la ràdio pública com El Faristol es faci el joc a aquests grups violents. Avui mateix, en un dia previ a una jornada de vaga a l'ensenyament, els microfons d'IB3 una altra vegada han servit per difondre les paraules del portaveu del grup No Vaig De Vaga mentre no s'ha demanat cap opinió als nostres representants.
De qualsevol manera, aquesta postura no és d'estranyar. Fa setmanes que denunciam la deriva autoritària i ultra del Govern Bauzà i de la seva Conselleria d'Educació. Recentment, Bauzà no amagà la seva relació amb l'ultradretà Circulo Balear quan els populars convidaren al seu portaveu a la celebració de l'aniversari de la Constitució el dia 6 i poguérem veure el president conversar una bona estona amb ell. Estudiants Lliures de Balears no amaguen la seva filiació política d'extrema dreta quan fan la seva presentació pública als locals del Circulo Balear. Aquesta associació d'estudiants anuncià l'expedient a Jaume March abans que la mateixa Conselleria d'Educació. Tot això supera la casualitat.
En aquesta deriva, des del Govern fan que IB3 -la radiotelevisió de Bauzà- deixi de ser un servei públic per convertir-la en el seu aparell de propaganda, generant-se un context social on els més ultres del PP es troben ben a gust, el que els facilita que també tornin a carregar a les xarxes socials. Aquests dies, de nou, hem hagut d'aguantar l'improperi del diputat Antoni Camps. El diputat popular aplaudeix la iniciativa d'un grup de Pares d'Eivissa llançant un "Ya era hora" des del seu perfil de Twitter: "Padres de Ibiza se concentrarán para pedir "la renovación de docentes" y terminar con su "inmunidad". Ya era hora!", enllaçant aquest text a la notícia difosa ahir per Europa Press en què s'informava que pares es reuniran dimecres a la porta d'algun col·legi "con el objetivo de recriminar a profesores".
Aquesta informació casa amb la convocatòria que circula per missatges de whatsapp cridant a fer dimecres una Jornada de Padres Valientes (les mares no compten) per part de pares contraris a la vaga en la qual també es proposa recriminar a professors. No sabem si hem d'agrair la darrera instrucció que donen:"Por favor, no arrojar huevos". Pareix que aquesta és la línia vermella de la seva mobilització.
La mobilització dels docents, de la resta de la comunitat educativa i de la societat en contra de les polítiques educatives del Govern ha estat massiva i a la vegada exemplar. No podem admetre que la convivència, la lliure expressió de les diferents opinions i l'exercici dels drets constitucionals es vegi amenaçat per grups minoritaris amb derives violentes.
Per la nostra part, avui mateix donarem consell a totes les assemblees de centres per a què evitin qualsevol problema amb aquests grups i per a què adoptin mesures que protegeixin a tot el professorat. No pensam entrar en aquest joc.
Per acabar, volem recordar que qualsevol agressió serà responsabilitat del PP i de la seva delegada del Govern, Teresa Palmer Tous, doncs és ella qui té la responsabilitat de garantir la seguretat dels docents i de la resta de la població.
Més recent Anterior

Formulari de contacte