L'Assemblea de Docents anuncia una primavera de mobilitzacions i una resposta immediata a qualsevol expedient o agressiĆ³

Representants de 117 centres de Mallorca han iniciat el debat en nombrosos temes per preparar una primavera moguda i un final de curs calent. En quinze dies hi ha hagut mĆ©s de 70 dimissions de caps de departament -54 anunciades avui- que se sumen al centenar llarg que ja hi ha hagut d'enƧƠ de l'inici de curs. La Llei de SĆ­mbols serĆ  combatuda des de la imaginaciĆ³

L'Assemblea de Docents ha reunit avui dia 6 de febrer des de les 17:30 h. a l'IES Berenguer d'Inca, representants de 117 centres de Mallorca (43 IES, 77 CEIPS, i alguns CEPAS, CIPFS i diversos centres concertats) i l'assistĆØncia de mĆ©s de 200 persones.

Ha estat bĆ sicament una assemblea de feina i debat, on s'han posat damunt la taula molts dels temes que preocupen al col·lectiu docent, per generar debat als centres i poder arribar a acords en posteriors assemblees. Un dels temes mĆ©s importants sĆ³n totes les iniciactives encaminades a reactivar diverses accions a la primavera, encaminades a reactivar la mobilitizaciĆ³ de cara a un final de curs calent en cas que la Conselleria segueixi en la seva actitud repressora i provocadora.

De fet, en aquests darreres quinze dies s'han presentat 70 dimissions de caps de departament, nombre que es preveu que segueixi creixent en els propers dies. Aquesta Ć©s una de les iniciatives que s'estĆ  duent a terme per manifestar el malestar creixent dels centres educatius i el rebuig a les coaccions, coercions i amenaces que s'estan vivint en els centres. En aquest sentit ha quedat ben clar que no hi haurĆ  cap expedient sense resposta per part dels docents. A mĆ©s a mĆ©s, crida molt l'atenciĆ³ que avui mateix, via BOIB s'hagi acceptat la dimissiĆ³ del director de l'IES Berenguer d'Anoia, centre en el qual s'han celebrat gran nombre d'assemblees. I com a mostra de la violĆØncia psicolĆ²gica que estĆ  exercint la conselleria de Joana Maria Camps, cal esmentar que avui dematĆ­ la cap d'estudis d'aquest centre, que tambĆ© havia dimitit, ha estat nomenada directora a contracor seu. De fet, se n'ha hagut d'assebentar via BOIB i a hores d'ara es troba de baixa.

Entre les properes mobilitzacions hi haurĆ  un la participaciĆ³ la Rua de Palma en una carrossa de l'embut -impulsada des de Crida i l'Assemblea-, i un correfoc a cĆ rrec de Myotragus el proper 8 de marƧ a Valldemossa. SerĆ  un correfoc festiu, organitzat a partir de la solidaritat (s'apadrinen carretilles per sufragar les despeses) i que pretĆ©n ser un acte lĆŗdic i reivindicatiu alhora.

Quant a la Llei de SĆ­mbols, s'han acordat accions que no poden trascendir, que aniran encaminades a mostrar l'absurditat de la llei, perĆ² que prometen ser divertides. S'ha de tenir present que amb la llei a la mĆ  i seguint-la al peu de la lletra, no es podrien ni dur a terme les activitats lectives mĆ©s habituals.

En un altre ordre de coses, la Plataforma d'interins IDEA ha aprofitat per informar i obrir el debat en el si de l'assemblea entorn a dos temes importants per a aquest col·lectiu: la poca transparĆØncia del procĆ©s d'adjudicaciĆ³ de places en el mes de setembre i la inutilitat de renovar el pacte d'interins, ja que no ha aconseguit crear l'estabilitat de plantilles que es pretenia (rotacions de mĆ©s d'un 70% en els interins de pacte).

Una de les coses destacades a resaltar de l'assemblea Ć©s l'impuls de la comissiĆ³ jurĆ­dica mitjanƧant mĆ©s docents i advocats per tal de poder defensar els docents i atacar si Ć©s precĆ­s. De forma especial per poder assessorar els docents davant les possibles manipulacions de la Conselleria.

Finalment, s'ha obert un debat entorn a la problemĆ tica dels llibres de text, tant pel que fa a la Lomqe com al TIL. S'ha obert la possibilitat de fer una crida a no utilitzar llibres de text a partir del proper curs. Aquesta Ć©s una proposta que s'haurĆ  de madurar, dur a debat als centres, i veure de quina manera Ć©s pot afavorir millor les famĆ­lies.comitĆØ de vaga.
MĆ©s recent Anterior

Formulari de contacte