EL CÍRCULO BALEAR DICTA LA POLÍTICA EDUCATIVA AL GOVERN BAUÇÀ

L'Assemblea de Docents ha denunciat avui en roda de premsa la gran estafa educativa que suposa el Govern Bauçà i la submissió que aquest manifesta davant grupuscle ultradretà extraparlamentari i extremista del Círculo Balear a l'hora de marcar la política educativa de les Illes Balears 

L'Assemblea El Círculo Balear, mitjançant els portaveus Iñaki Aicart i Guillem Barceló, i Marcel·lí Guerrero, d'Alo Camps han denunciat avui capvespre, 25 de març, en roda de premsa, que la política educativa del Govern de Bauçà és una veritable estafa electoral, perquè contradiu el que prometeren al seu programa. Però, sobretot, és una estafa perquè la política educativa de les Illes Balears està marcada per un grupuscle poc representatiu ni representable, el Círculo Balear.

De fet, el Círculo Balear ha passat de ser font d'influència potent a autor directe de la política educativa del Govern Bauçà. El relleu en la cúpula de la Conselleria d'Educació, el maig de 2013, marca el punt d'inflexió en aquest procés. Des de llavors, el líder del Círculo Balear dicta les línies mestres del programa educatiu i cultural del partit governant, estableix prioritats i encomana actuacions concretes en aquests àmbits a l'Executiu, i les seves indicacions mai no són contrariades. Dit d'una altra manera, el Partit Popular no està executant des del Govern el programa educatiu que presentà en les darreres eleccions autonòmiques, sinó el d'una formació extraparlamentària anomenada Círculo Balear.

Jorge Campos induí el president Bauzá a la substitució de Rafel Bosch per una consellera dòcil i ignorant del seu ofici, instrument ideal per ser manipulat des de l'ombra. Llavors forçà l'acceleració de les reformes legislatives destinades a l'execució del seu propi programa: Decret de trilingüisme, Llei de símbols i Decret de Registre de llibres de text. S'intentà ofegar amb el llenguatge de la por la resistència del professorat, i la repressió encengué el foc. Jorge Campos i José Ramón Bauzá són, per aquesta raó, els principals responsables de l'actual situació malaltissa de conflicte crònic en les escoles i instituts de les Balears.

Per això, és bo de fer concloure que la política educativa que està aplicant el Govern de José Ramon Bauzá i la Conselleria de Joana M. Camps no és la proposada pel Partit Popular, que és l’única que es va sotmetre a la legitimitat de les urnes.

Aquest informe demostra que la formació FNCB –poc representativa però amb un inexplicable ascendent sobre el president Bauzá– és qui dicta la política educativa a les Illes Balears, a pesar de ser una formació extremista i extraparlamentària.

Les conseqüències són una radicalitat i una obsessió malaltissa contra l’Educació i contra la nostra llengua i cultura mai vists en altres períodes de Govern del Partit Popular.

Així, fins i tot la campanya de descrèdit dels docents, la inducció a la repressió i persecució i a la denúncia contra el nostre col·lectiu, també ha estat induïda des d'aquest grupuscle radical, a l'ombra de la FAES.

Per tot això, l'Assemblea de Docents presenta els resultats d'un treball de recerca sobre el paper que juga la Fundación Nacional Círculo Balear (FNCB), presidida per Jorge Campos, en la política educativa del Govern autonòmic.

Aquest treball es publicarà a mitjans d'abril en forma de llibre.

Més recent Anterior

Formulari de contacte