Els tentacles de les tenebres, l'aposta de l'Assemblea per aquest Sant Jordi.


El pati de Can Alcover ha quedat petit per acollir la presentació del llibre Els tentacles de les tenebres. Un govern contra l'escola. Més d'un centenar de persones han volgut ser presents a la presentació d'un llibre que 'retrata' la política educativa d'un govern que sembla entestat en desmuntar l'actual sistema educatiu.
Així, el llibre, de fàcil lectura, està dividit en set capítols, en què s'analitzen els punts clau per entendre l'actual situació de conflicte educatiu. Des de les retallades a la censura als llibres de text; els expedients als directos i les lleis contra els llaços; la deriva i naufragi del TIL. Tot per acabar en una denúncia clara de quins són els veritables tentacles de les tenebres: la Fundación Nacional Círculo Balear -FNCB-, representants dels quals han estat presents avui també per enregistrar el que es deia i comprar el llibre.
A l'acte, presentat per l'editor Lleonard Muntaner -i que ha destacat el paper de fer memòria del llibre-, hi han intervingut Nanda Ramon, que ha explicat el procés de gestació de Els tentacles; l'autor, Marcel·lí Guerrero, que ha desgranat el llibre i els set punts abans esmentats, entre els quals ha destacat en sobremanera com la FNCB ha anat marcant la pauta d'actuació del Govern, en especial a l'època de la consellera Camps. També hi eren els dos portaveus de l'Assemblea Iñaki Aicart i Guillem Barceló. Aicart ha assenyalat que aquest llibre és una eina més de denúncia i resistència contra un govern al qual s'ha de fer rectificar, contra el qual estam guanyant. Però alhora ha remarcat la necessitat de mantenir la il·lusió, la unitat i també el fet de ser capaços de tenir un diàleg de forma sana, d'un moviment que està situat a l'avantguarda de moviments molt importants com ara la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Barceló, al seu torn, ha situat la política de desballestament de l'escola en un marc més general de degradació social, d'empobriment a tots els nivells.

El llibre -i l'autor- estarà disponible tot el dia de demà a la plaça Major de Palma, en una paradeta que muntarà l'Assemblea i on també es podran aconseguir exemplars del còmic que porta el mateix nom.
De més a més, Marcel·lí Guerrero té previstes dues presentacions més aquesta mateixa setmana. La primera, demà a vespre, 23 d'abril, a les 20.30 h a Es Figueral, Marratxí, concretament a la botiga de la Cooperativa coanegra, situada a l'avinguda dels Prínceps d'Espanya, 45. La segona presentació tendrà lloc a Muro el proper dissabte 26 d'abril, en el marc de la fira. Serà a partir de les 19.00 h al centre de cultura Ca s'Artiller, espai de cultura, ubicat al carrer Gaspar de Bono núm. 15
Més recent Anterior

Formulari de contacte