Desestimat l'aprovat general i suspès per la conselleria

Mallorca, 8 de maig de 2014

Avui ha tengut lloc una nova Assemblea de Docents de Mallorca a l'IES Can Peu Blanc de sa Pobla. A l'ordre del dia d'avui s'han tractat diferents temes entre els quals hi havia la proposta de l'aprovat general.

Donada la trascendència mediàtica que se li ha donat a aquest tema, ens ocupam de l'assumpte en primer lloc. L'Assemblea General de Docents de Mallorca ha decidit desestimar l'opció d'impulsar un aprovat general per al curs 2013-2014 amb una àmplia majoria del 90%. Aquesta decisió ha estat presa després d'un procés intern democràtic de debat que molts ens han volgut negar abans que es produís. Partint del total respecte pel dret d'opinió i expressió, volem mostrar el nostre malestar pel que consideram un excés d'actituds paternalistes i tutelars per tot tipus d'organitzacions i persones (juntament a la Sra. Camps) que durant el darrer mes han entrat en un debat que era intern. No s'ha esperat que l'assemblea es pronunciàs en un o altre sentit, per exercir aquest dret legítim d'opinió i expressió, sinó que s'ha volgut interferir, també en un i altre sentit, en el debat, tot i haver deixat ben clar des del Comitè de Vaga, tant bon punt es va filtrar el tema a la premsa, que estàvem en un procés intern de debat i que no hi havia decisions preses en ferm.

Els docents hem estat objecte de tot tipus de criminalització, titllant algunes de les propostes que hem duit a debat com a extremistes i radicals, quan en realitat, davant la posició realment extremista de l'actual govern, les nostres propostes són una mostra de seny i, actuar de qualsevol altra manera seria una falta de responsabilitat social, perquè el que realment està en joc és el sistema educatiu.

Amb l'acord d'avui, la nostra assemblea tanca una pàgina i continua el seu camí des de la seva integritat, a pesar dels atacs furibunds que ens han vingut arran de debatre la proposta de l'aprovat general.

L'Assemblea però, ha començat abordant la Declaració per l'Educació, que es va consensuar amb bona part de les organitzacions de la comunitat educativa, i avui s'han repartit un bon nombre de fulls i s'impulsarà la recollida de firmes a partir dels centres educatius de Mallorca. A més, dins l'agenda de mobilitzacions, s'ha parlat de les futures cites del DEBAT i s'ha donat tot el suport a la diada que prepara l'OCB per el dia 31 de maig. Paral·lelament l'Assemblea treballarà per impulsar una mobilització dins la darrera setmana de la campanya electoral de les eleccions europees i es preparen unes setmanes de denúncia temàtiques sobre la situació insostenible en la qual es troba el sistema educatiu a les Balears, que abordaran les futures retallades de plantilla per al curs que ve, que aniran acompanyades d'un nou augment de ràtios, la situació precària dels interins, la situació de les beques menjador per a les famílies i la nefasta implantació de la LOMCE.

Respecte el col·lectiu d'interins avui s'ha denunciat la manca de transparència en els processos d'adjudicació de places, que fomenta l'obscurantisme, i respecte a un futur pacte d'interins, s'ha criticat la manca d'informació i totes les intervencions que s'han fet s'han mostrat contràries a un nou pacte.

Finalment, l'Assemblea de Docents ha mostrat el seu suport cap al compromís mostrat per Jaume Sastre, treballador docent de l'IES Llucmajor i membre del comitè de vaga l'Assemblea que avui ha començat una vaga de fam indefinida amb l'objectiu d'aconseguir que José Ramón Bauzá es posi al capdavant d'una negociació per resoldre el conflicte educatiu.
Més recent Anterior

Formulari de contacte