Appsemblea evoluciona. L'Assemblea, també.


De la mateixa manera que l'Assemblea de docents va preparant-se al llarg de l'estiu, l'aplicació mòbil Appsemblea també va evolucionant. La primera mostra del seu creixement és que en només dos mesos d'estar publicada, ha sobrepassat les 500 descàrregues. Els usuaris en podeu gaudir als vostres mòbils i tablets, tant amb iOS com amb Android. En aquest temps s'han rebut felicitacions i també suggeriments per millorar-la. No dubteu que els canvis arribaran a futures actualitzacions.

La pròxima passa per seguir evolucionant és fer que l'aplicació esdevengui lliure. És a dir, permetre que tothom la pugui copiar, traspassar a un altre i fins i tot modificar-la. Però al mateix temps assegurar que les noves còpies segueixen mantenint els mateixos principis de llibertat. Per aquest motiu, s'ha decidit publicar el codi font amb la llicència GNU GPL versió 3. El podreu trobar en aquesta adreça:


Dit en unes altres paraules més planeres, si comparam l'aplicació mòbil amb una paella, aleshores el que s'ha publicat és la recepta de la paella perquè tothom la pugui cuinar a ca seva al seu gust, però amb el compromís que aquesta recepta ha de seguir sent lliure (no pot ser retenguda). La llicència GNU GPL està recolzada per la fundació Free Software Foundation i redactada de tal manera que legalment es reforci aquest compromís de llibertat arreu del món.

Per què és tan important aquesta llibertat en els programes? En el cas de l'Appsemblea, el simple fet de publicar l'aplicació com a codi lliure permet que altres associacions, organitzacions o persones puguin continuar la nostra feina i contribuir a la defensa de l'educació. Tots els canvis que introduesquin hauran de ser publicats en els mateixos termes que ho hem fet nosaltres. De fet ja hi ha persones interessades en aquest tema. Així sumam esforços, col·laborant des de diversos àmbits. I altres persones ja ho han fet abans que nosaltres: pensau per exemple en els programes OpenOffice, LibreOffice, GIMP, Audacity, VLC, etc. Són el producte de contribucions voluntàries i personals, que només han estat possibles gràcies a les llicències de codi obert o lliure.
Més recent Anterior

Formulari de contacte