ENCARA HI SOM A TEMPS!

L’ASSEMBLEA DE DOCENTS DEMANA LA REPRESA SERIOSA DE LES NEGOCIACIONS COM A BASE PER COMENÇAR EL CURS AMB NORMALITAT
 
L’Assemblea de Docents ha lliurat una sol·licitud a la Conselleria d’Educació en què reclama la reabertura del diàleg per desencallar el conflicte educatiu. També demana que se suspengui la resolució que aprova ‘per imposició’ els projectes TIL a 108 centres que el rebutjaren en claustre. I, finalment, que s’aclareixi quins seran els serveis mínims durant les properes vagues, en vista que els que decretà aquest passat curs han estat declarats il·legals

L’Assemblea de Docents té prevista una assemblea general de treballadors aquest divendres 29 d’agost per tal de preparar i consensuar accions per al principi de curs. Per això, abans de prendre decisions, l’Assemblea ha demanat a la Conselleria gestos per tal que aquest proper curs 2014-15 pugui ser el màxim de normal possible. Tot i això, el portaveu de l’AD, Guillem Barceló, s’ha mostrat escèptic perquè la Conselleria “no ha mogut cap dit per solucionar cap dels problemes que arrossega l’educació”.

Barceló ha afirmat que “després de tres anys de dures retallades, després que la Conselleria s'estalviàs durant el curs passat més de 5 milions d'euros en els descomptes de la vaga, després d'escoltar com el Govern ha qualificat el present any com de recuperació econòmica, encara no hem vist cap actuació encaminada a revertir la precària situació en què les retallades han deixat els nostres centres i l'educació en general. Els professionals docents demanen al Govern més inversions en educació pública, la recuperació progressiva de les plantilles i la conseqüent disminució de ràtios d'alumnes per aula i la retirada d'un projecte lingüístic absurd. “

Els docents demanen que es recuperi el consens i el diàleg com a base per treballar en defensa de l’educació i que s’arraconin els decrets que tiren pel terra més de trenta anys de consens en matèria lingüística i la política impositiva que ha trencat la pau social als centres . “Està en mans d’aquest Govern designar un equip negociador vàlid”. Ha afirmat Barceló. Al mateix temps, reclama que es deixi de fer un ús partidista de l’Educació i deixi de governar al límit de la llei (i sovint en contra).

És hora que el Govern resolgui els problemes com el de les beques –som la comunitat amb menys beques per a llibres de tot l’Estat- i aclareixi on destinà els doblers que s’estalvià –cinc milions- en temps de vaga.
Més recent Anterior

Formulari de contacte