CLASSES DE REPÀS (hemeroteca 14-20 setembre)

Docents de Mallorca i Formentera, enhorabona per haver participat de la vaga i per haver-vos manifestat i dit la vostra. N’hi ha que, encara avui, ningunegen aquest 55% que no acudí al centre laboral. Com sempre, i amb les xifres de la consellera en mà, la nostra lluita seria un fiasco, però, pesi a qui pesi, un any més tard, RESISTIM, SORTIM AL CARRER I DENUNCIAM.

Oooooohhhhhh, això no són motius pedagògics, nooooo, el deu punts no renunciables d’ara fa un any, no són reclamacions laborals, són política en estat pur, Camps dixit, Bauzà, idem!!!

I si no, el Mundo dixit que ens tovam, que afluixam per quedar bé davant d’una societat que no ens dóna suport. Se veu que els periodistes del Mundo no entrevisten la FAPA. Siii, aquesta mateixa que ha criticat obertament la darrera carta que la Conselleria d’Educació ha enviat a les famílies on pretén vendre les virtuts del trilingüisme. Ha qualificat l’escrit de propaganda publicitària i ha qüestionat els resultats IAQSE. La FAPA ha dit que la Conselleria o no sap el que fa, o bé ha pres els pares per beneits... Da-li cebes!!! Que no ho veis, que no vos basten amb els contactes del Cercle (el de lectors no) i que tampoc llegiu prou altres línies de pensament?? Com que n’hi ha de tan radicals...

Tampoc no llegeixen el que diu la FAMPA de Menorca i d’Eivissa. Ara se pensen que, perquè no han fet vaga, estan d’acord amb el Govern, ha,ha,ha,ha. Però si els tracten d’autoritaris antipedagògics!!

Ja ho diu ja, na Juana Mari la que parla Euskadi, que no negociarà pus amb els radicals, només amb els sindicats, els quals, alhora, es queixen que damunt la taula només hi ha fum, que signat no hi ha res de res. La qüestió és que na Juana Mari, la que parla Euskadi, intenta guanyar-se el sector dels novells, i el sector més desprotegit, el dels interins perquè se veu venir la porta d’emergència. Els promet el reconeixement dels sexennis (després, abans d’abril, aixecarà l’aturada dels sexennis dels funcionaris...) mentre s’afavoreix el fill de na Carmen Haces, que, sospitosament, ha passat de Manacor a Palma en un tres i no res. Ooohhh, sa mamà és una fadaaaaa ( per a d’altres una autèntica bruixa de les lletges, de les que fan por!!) treu la llibreta i plouen places!!

IDEA reclama l’accés públic als expedients, d’acord a l’article 35a de la Llei 30/92, que na Juana Mari, n’Estarellas i n’Haces se passen pel folre. Ja sabeu que, cap dels tres no són herba molla. O sí?? El que és segur és que reculen cada dos per tres. Ara mateix, dia 15, n’Estarellas, “a la seva manera” va haver d’admetre que hi ha 92 centres que no disposen d’un TIL aprovat. On era, doncs, aquest començament de curs normal???

Aferrau-vos els matxos: “Els directors dels centres públics d'Educació Infantil i Primària d'ADIPMA han emès aquest dissabte un comunicat en què pretenen "respondre a les declaracions del secretari autonòmic d'Educació", Guillem Estarellas, qui dia 15 afirmà que "els docents que no varen fer vaga donen suport a la política educativa del president Bauzá". Els directors asseguren que si no han fet vaga és perquè formen part dels serveis mínims dictats per la Conselleria, i que molts no estan d'acord "amb la política educativa de la nostra Conselleria d'Educació" (...) Els directors han afegit que la Conselleria no ha tingut en consideració l'entrada en vigor de la nova llei d'educació, la LOMQE, als cursos 1r, 3r i 5è de Primària: "La convivència de dues lleis i del decret TIL fa que a l'hora d'elaborar els horaris es produeixin moltes discrepàncies i que els criteris pedagògics hagin de passar a darrer terme".

Escac i mat, KO tècnic, golejada sense vaselina... no sabem com expressar-ho. Ah, sí en Euskadi!!! Ha,ha,ha,ha.

No, i si per paga, la gent que han col·locat a dit, amb una imposició pròpia de governs dictatorials, fossin competents, però, ni això, de Bunyola han fuit ben aviat i a Sineu, fins i tot els alumnes han organitzat una asseguda perquè ni hi ha horaris, ni res on toca per poder començar en ordre i harmonia. És el que passa quan veus l’educació com a terreny, no per a adobar i sembrar, sinó per enrajolar, vendre a baix preu, canviar bons solars per comissions i deixar construir supers a devora dels humitals o hospitals damunt de jaciments històrics. Aahhh, els experts en maons...quina malada que feis al país!!

Tanmateix la gent és sàvia. L’OCB de Santa Margalida ens lliurà divendres el XVè Premi Joan Mascaró i Fornés que premia la tasca de persones i associacions que han fet feina en favor de la llengua i la cultura. Gràcies, des de l’Assemblea de Docents, moltes de gràcies. Ens sentim profundament orgullosos de saber que col·laboram al manteniment de la cultura i del català de les Illes. No com els de la camiseta blava que defensen les no-prospeccions però signen allà on calgui perquè, recordem, que hi ha “disciplina de partit”.

Com a docents, volem encoratjar els 44 joves que en paraules dels advocats han estat jutjats de manera, gairebé, antidemocràtica. Meam, meam, com ho diuen: L'advocat Josep de Luis, que defensa un grup dels joves, no dubta a afirmar que es tracta d'una sentència "que rebaixa els estàndards democràtics, en què la discrepància es criminalitza" (…)D'un parer semblant és Jaime Bueno, defensor de part dels joves. Destaca que la sentència vol ser "exemplaritzant" i que s'oblida totalment del dret a la llibertat d'expressió dels joves estudiants en una jornada de vaga.(…) Carlos Peleteiro, també advocat defensor en la causa, és contundent en afirmar que "és una sentència poc jurídica i molt política... Va cercant, en el context actual de joc de poders, espantar la població perquè no es manifesti a fi que no exerceixi els seus drets". L'advocat afegeix que "la sentència pareix més aviat un altre escrit d'acusació". Assegura que no es recull el que efectivament mostren els vídeos i que força la falta de lesions a la cap de gabinet.

Tant de bo que recorreran la sentència i que les famílies els donen el suport fins al final. Aquestes famílies han engegat una campanya d’aportacions econòmiques per poder fer justícia i mostrar la indefensió d’uns joves que, senzillament, varen protestar activament ocupant un espai físic on es decideix la seva formació acadèmica, el seu futur, en una paraula, FUTUR que es veu condemnat, de moment, a pagar prop de 32.000euros de multa i entre 10.000 i 11.000 euros gastats en la defensa. Quasi res...SI VOLEU AJUDAR AQUESTES FAMÍLIES, AQUESTS JOVES, podeu ingressar al compte corrent següent:

ES94 2056 0004 45 4218003080

Res no ha canviat a la nit de l’Art, excepte que en Joserra anava de bracet amb n’Isern, a qui ja ha defenestrat en privat profusament i que el verd va tenyir els carrers de Palma. Que vos pensàveu, que després de la vaga aturaríem??? I el que vos espera?? De moment, rodam per l’educació a Sta. Maria...i duim benzina per arribar a la fi del món.

Més recent Anterior

Formulari de contacte