Comunicat del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents davant la sentència sobre l'entrada a Conselleria per part de 44 joves el maig de 2012

Comunicat del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents davant la sentència sobre l'entrada a Conselleria per part de 44 joves el maig de 2012.

Davant la sentència emesa avui per la magistrada del Jutjat núm. 1 de Palma, en la qual es condemna per desordres públics als 44 joves encausats i a cinc d'ells per lesions, des del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents volem mostrar una vegada més tot el nostre suport cap els joves encausats, alhora que manifestam el convenciment respecte la seva innocència dels delictes que els imputen i pels quals se'ls condemna.
Reiteram una vegada més que ens sentim identificats amb unes protestes equiparables a qualsevol dels actes de protesta pacífics que s'han produït durant tots aquests anys de conflicte educatiu. En el seu cas, només difereix el fet que la reacció histèrica d'algun càrrec polític de la Conselleria transformàs una protesta pacífica en uns moments de confusió que han estat utilitzats per criminalitzar l'acció.
Lamentam que la magistrada limiti el concepte de protesta ciutadana al fet d'entrar una instància o presentar un manifest, més davant la desprotecció que sentim els ciutadans front un govern que es dedica a ignorar sistemàticament tots els requeriments que li són entrats a registre. A aquestes altures de conflicte educatiu s'acosta al cinisme parlar d'instàncies o manifests.
Volem recordar que les proves gràfiques que poguérem veure per televisió mostraven com un dels càrrecs polítics de la Conselleria agredia un dels joves, i com també cap dels funcionaris que apareixen a les imatges mostren signes d'estar coaccionats o haver patit una alteració del seu ordre.
És important recordar que aquesta sentència no és ferma, i que seguirem donant suport als 44 joves sigui quina sigui la seva decisió, perquè la seva protesta segueix essent la nostra protesta.
Més recent Anterior

Formulari de contacte