L'Assemblea insta els centres a retornar als projectes lingüístics anteriors al TIL

Avui capvespre, els mestres i professorat autoorganitzats entorn a l'Assemblea de Docents, ens hem reunit a Petra per aclarir els dubtes que la situació està generant, per culpa de la incompetència i prepotència del Govern. Però, a la vegada per donar un missatge de tranquil·litat i normalitat, tant als companys docents com a les famílies i societat en general. Aquest missatge no són paraules buides, com les de la Consellera i la portaveu del Govern dels darrers dies, ja que som els docents els que des de ja fa molt de temps estam al costat dels alumnes, garantint la millor educació possible malgrat els continus despropòsits normatius i retallades d'aquesta Conselleria. Podem afirmar amb rotunditat que el TIL legalment ha mort, si bé com venim afirmant des de fa temps, aquest ja era mort abans de néixer i en molts de centres no s'ha estat aplicant aquest darrer curs, o bé perquè els equips educatius l'han reduït a la mínima expressió, just per guardar-se les esquenes, o bé perquè directament s'ha desobeït i no hi ha hagut cap tipus d'aplicació.

L'assemblea d'avui ha transcorregut en un clima de màxima unitat i optimisme, i la participació ha estat alta amb l'assistència de gairebé tres-centes persones de 105 centres, tot i que l'assemblea fou convocada d'urgència ahir vespre.

L'assemblea ha començat amb una explicació jurídica a càrrec dels missers de l'Assemblea de quina és la situació legal actual als centres respecte al TIL. I aquesta és que el TIL és mort, ja que si bé l'anul·lació del decret no és ferma, la suspensió cautelar de l'ordre que el desenvolupa no queda suspesa pel fet que el Govern la pugui recórrer.

Després d'una sèrie de consideracions de tipus jurídic, s'ha passat al debat i s'ha acordat quina ha de ser la línia d'actuació de l'Assemblea a partir d'ara i que es basa en garantir la normalitat i coherència pedagògica i tornar a la situació prèvia als deliris d'un Govern que agonitza. Així, s'ha acordat que a partir de demà es mantengui la no aplicació del TIL i que s'impulsi per acord de Claustre l'aprovació urgent d'un nou Projecte Lingüístic, adaptat a les necessitats i realitats de cada centre i fruit del consens. Tant és així, que es proposa que, malgrat la LOMCE hagi deixat els Consells Escolars com a residu purament testimonial, s'hi pugui dur a aprovar el projecte per tal que les famílies hi puguin tenir participació. Fa pocs dies les associacions de directors varen afirmar que no costaria gaire tornar a la situació anterior al TIL, i així ho farem. Els problemes que s'hagin pogut generar per culpa de la Conselleria amb els llibres de text, cada assemblea decidirà la millor manera de solucionar-lo, sempre des del sentit comú i els miraments cap a les famílies que ja estan soportant prou despesa econòmica.

Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents
Més recent Anterior

Formulari de contacte