RÈQUIEM PER ESTARELLAS

Fa una setmana dèiem que Estarellas era gairebé un cadàver polític. I així va ser. El mateix vespre de dimecres es coneixia que havia presentat la seva dimissió (o un cessament encobert). No de bades, Estarellas és el personatge més odiat de la Conselleria per part de tots els sectors. No de bades, ha fet mèrits més que sobrats per guanyar-se aquesta poca estimació. De fet, fins i tot el malnom, Nosferatu, fa honor al seu pas per la Conselleria com home repressor, impostor. Anem a repassar els seus mèrits, que no són pocs:

1.- Estarellas, que és responsable de la 'neteja' dins el PP de presumptes corruptes, va ser col·locat a Conselleria per Bauçà com a director general de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives, a contracor del conseller. Allà va començar a fer-li el llit a Rafel Bosch fins que aconseguí que li tallassin el cap. Sí, a Rafel Bosch, que havia estat el mentor polític de l'actual president. Bona carta de presentació.

2.- Un cop iniciat el TIL i Bosch decapitat, va ser Estarellas qui dictà les famoses instruccions de com s'havia d'interpretar l'aplicació del TIL, en especial l'article 20, aquell que parlava d'autonomia de centre. ARA, amb les sentències judicials, se li diu que no tenia competències per fer aquestes instruccions perquè no era conseller.

3.- És el responsable d'obrir els tres expedients contra directors de Maó de forma arbitrària i autoritària, sense que hi intervengués cap inspector. ARA, 14 mesos després, els expedients estan arxivats, sense cap acusació concreta ni ferma.

4.- Depurador del cos d'inspectors. Primer va treure a fora la meitat dels inspectors; després va fer un concurs irregular i va escollir a dit el tribunal que havia de seleccionar els nous inspectors. Ambdues accions han estat anulades per la Justícia. I, per més inri, just queden onze inspectors per totes les Illes Balears

5.- Orquestra els expedients contra Jaume March, director de l'IES Marratxí i instrumentalitza una menor i les gravacions irregulars que aquesta va fer. ARA, March torna a ser director, amb denúncies arxivades i expedient sense cap acusació.

6.- Sota la seva dictadura han dimitit el cap de servei d'aplicació del TIL; el cap d'Inspecció Educativa; la secretària general tècnica de Conselleria; a més de 15 equips directius i més de 300 caps de departament.

7.- Llei de Símbols. Volia afuar els inspectors a llevar els llaços solidaris amb la llengua catalana dels centres. Una llei de símbols que, amb rigor, no permetria ni usar els símbols de sumar. ARA la llei és morta.

8.- Mentides generalitzades. La primera, no sap ni com està l'aprovació del TIL als centres. La segona, una perla, després de la vaga del 15S digué “el 88% dels professors fa costat a la política educativa del Govern.

Ara podrà tornar al seu centre, sí, amb el nivell 33, un plus econòmic important, ara que els docents tenim congelats els triennis i sexennis.

Més recent Anterior

Formulari de contacte